Patra News
Slider Πολιτική

Αρνείται τις πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης: Στο τέλος της 4ετίας θα έρθω να αναμετρηθούμε!

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, διέψευσε ότι γνώριζε- πόσο μάλλον ότι έδωσε εντολή- την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις πώς και γιατί έγινε το λάθος.

Ούτε έδωσε εξηγήσεις ποιες υπηρεσίες ζήτησαν την υποκλοπή του τηλεφώνου του τότε ευρωβουλευτή και υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Ομως παραδέχθηκε ότι η επισύνδεση του τηλεφώνου του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν λάθος, λάθος πολιτικό που οδήγησε έτσι στην έξοδο από την κυβέρνηση του διοικητή της ΕΥΠ και του επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη.

Επέμεινε ότι η “επισύνδεση” ήταν νόμιμη. Και προκάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη αν το αμφισβητεί, να προσφύγει στα δικαστήρια.

Στην ομιλία του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζουν με αφορμή ένα λάθος, μια δυστοπική εικόνα για τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανε συστηματικά παρακολουθήσεις- “ακόμα κι εγώ ως υποψήφιος πρωθυπουργός ήμουν υπό παρακολούθηση”, είπε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος τη δήλωση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου- και κάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη να αποκαλύψει πώς ήταν υπό παρακολούθηση την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Από την πρώτη ώρα η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο για να ενημερωθεί και συμφώνησε αμέσως στην εκκίνηση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο. Οφείλουμε να συνδράμουμε το έργο του εισαγγελέα και όχι να τον στοχοποιούμε. Εάν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νόμιμη επισύνδεση τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια”.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως “σε κάθε εθνική κινητοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ήταν απέναντι στο πλαίσιο μιας χαιρέκακης μικροκομματικής προσέγγισης.

Απέναντι στην πανδημία, απέναντι στην προστασία των συνόρων, απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες που θωρακίζουν την χώρα, απέναντι στα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ενεργειακής κρίσης. Και τώρα απέναντι στην προσπάθεια αναβάθμισης της ΕΥΠ. Καμία πρωτοτυπία, σίγουρη η αποτυχία. Όπως και στα προηγούμενα, έτσι και τώρα η ζωή θα διαψεύσει τα σενάρια καταστροφολογίας”.

“Εγώ διαχώρισα την θέση μου από τις πρακτικές άλλων εποχών εσείς επιμένετε να κουνάτε το δάχτυλο έχοντας δύο υπουργούς σας στο Ειδικό Δικαστήριο”, είπε στη συνέχεια και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: “”Πάει πολύ όμως, κ. Τσίπρα εσείς να με αποκαλείτε αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας, για παρακολουθήσεις. Πανούσης, Βαλαβάνη, Λαφαζάνης, Κοτζιάς και ένας πέμπτος που είναι παρών, ο κ. Βαρουφάκης”…

“Είναι σαφές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εργαλειοποιούν ένα πραγματικό θέμα για να στήσουν ένα δήθεν σκηνικό πολιτικής κρίσης. Όταν λέτε ότι κατόπιν εντολής μου έγινε η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι ψέμα, ανέντιμο και ανήθικο για αυτό και επιστρέφεται σε αυτούς που τα λένε. Δίνετε απλόχερα επιχειρήματα σε όλους όσοι θέλουν την Ελλάδα αδύναμη στο εξωτερικό” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

“Αμέσως μετά την εκλογή του κάλεσα τον κ. Ανδρουλάκη να συναντηθούμε, αρνήθηκε, όπως το κάνει και τώρα. Έχει πει πως δεν επιθυμεί καμία επαφή με την κυβέρνηση, είναι δικαιώμά του να επιλέγει φίλους και συμμάχους, αλλά να γνωρίζει πως τους πρωθυπουργούς τους επιλέγει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος” τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε “Να μας πείτε εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε καλά που υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως το έκανα και εγώ. Φαίνεται πως ο αρχηγός σας έχει άλλα σχέδια. Η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτη, εξ ου και πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται ήδη εάν ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, τελικώς ψηφίζεις Τσίπρα”.

Προσέξετε καλά κ. Τσίπρα, – συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – τα λόγια σας έχουν τη δική τους βαρύτητα. “Οφείλετε σήμερα να εξηγήσετε το σχέδιο σας πως θα προκύψουν αυτά τα οποία ήδη έχετε περιγράψει. Μήπως από δικαστές διορισμένους από τον κ. Πολάκη και ανεξάρτητες αρχές διορισμένες από την κ. Θάνου;”.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε: Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους καραδοκούν εντός και εκτός Ελλάδος να εκτρέψουν την πορεία. Γνωρίζω επίσης πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις και αυτές που δεν αντέχουν τον δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια που κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια και δραχμές, δεν θα χρηματοδοτηθούν ΜΜΕ από ξένα συμφέροντα.

Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω, αυτήν την απόφαση δεν την εκχωρούμε σε κανένα. Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας, χωρίς να αναλογίζετε τι σημαίνει, δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία, που πιέζετε;

Για να οδηγήσετε την χώρα σε αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το όποιο πολιτικό κόστος, δεν θα φυγομαχήσω και στο τέλος της 4ετίας θα έρθω να αναμετρηθούμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται σε πιέσεις. Δεν θα χάσουμε ποτέ το στόχο της Ελλάδος που αξίζουμε”.

Παρόμοια Άρθρα

Κι όμως, κάποιοι στην Πάτρα θεωρούν πως τέτοιο Δήμαρχο έπρεπε να έχει η πόλη… ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Φωκίων Ζαΐμης στο Routelab για την καινοτομία

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εγινε και…ραλίστας ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Χρήστος Βεργαναλάκης