Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός Χωρίς κατηγορία

Παλαιά Σφαγεία: Δύναμη ψυχής στην 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Εγκαινιάστηκε η 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με πλήθος κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο, στα Παλαιά Σφαγεία.

Τα Εικαστικά που προσφέρονται στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ του ΚΟΔΗΠ, έχουν σκοπό να προσφέρουν στους ωφελούμενους τα μέσα και τις δυνατότητες για  δημιουργική έκφραση, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δεξιότητές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, με γνώμονα το άνοιγμα στην κοινότητα και τη συνεργασία μέσω της δημιουργικότητας, πραγματοποιήθηκε το 2019, η 1η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με διοργανωτή το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Άμπετ Χασμάν». Η επιτυχία της, οδήγησε μετά την πανδημία, στη συνέχειά της.

Η ανταπόκριση για συμμετοχή των ΚΔΑΠ ΑμεΑ όλης της χώρας, δημιούργησε ένα πανελλαδικό δίκτυο από 36 ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ανοίγει το δρόμο για νέες συν-δράσεις μελλοντικά.

Το θέμα της Έκθεσης “Ένα έργο Τέχνης αλλιώς..”, έχει διπλό χαρακτήρα. Αφενός, αποτίεται φόρος τιμής σε εμβληματικούς καλλιτέχνες, που το έργο τους αποτελεί σημείο αναφοράς, αφετέρου οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φέρουν νέες εικαστικές προτάσεις, εμπνεόμενοι από τα έργα που επέλεξαν.

Το εγχείρημα αυτό είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς προέκυψε μια συλλογή εξαιρετικών έργων.

Για 1η φορά φέτος είχε ειδική συμμετοχή το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Πάτρας).

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων τα ωφελούμενα παιδιά των δύο κέντρων του ΚΟΔΗΠ παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο με θέμα «Τα συναισθήματα» με την υποστήριξη του θεατρολόγου Νίκου Βαρθολομάτου, ενώ συνόδευσε η χορωδία με την υποστήριξη της μουσικού Όλγας Λαμπροπούλου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχαν οι εικαστικοί των κέντρων Βάσω Αναστασοπούλου και Τίνα Κόντογλη.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θεόδωρος Τουλγαρίδης, η Αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Νάνσυ Αγγελακοπούλου, η υπεύθυνη του γραφείου ΑΜΕΑ του ΚΟΔΗΠ Ιουλία Συροκώστα, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, ο επικεφαλής της παράταξης Σπιραλ, Πέτρος Ψωμάς, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αχαΐας, Νίκος Χουλιάρας, η Γκέλη Παπανικολάου  μέλος του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ η οποία είχε και την αρχική έμπνευση για την δημιουργία της έκθεσης το 2019, γονείς και ωφελούμενα παιδιά των ΚΔΑΠ ΑμεΑ καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχόντων ΚΔΑΠ ΑμεΑ Τρίπολης Λευκάδας, Ναυπάκτου κ.α.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με την καλλιτεχνική της Διευθύντρια Βάγια Ζεπάτου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι και την Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Παρόμοια Άρθρα

Το βίντεο της ΕΡΤ από το ατύχημα που σόκαρε την Ελλάδα από το Pick στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Χαρά στην Μητρόπολη Πατρών για την αγιοκατάταξη του Γρηγορίου Μητροπολίτου Δέρκων

Δημητρίου

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης αδειάζει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Χρήστος Βεργαναλάκης