Patra News
Slider Πολιτική

Εκλογές ζήτησε ο Τσίπρας από Μητσοτάκη: «Παραιτηθείτε και δώστε το δικαίωμα επιλογής στον ελληνικό λαό»

Με τη φράση «Κύριε Μητσοtάκη, δεν έρχεστε στη Βουλή ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα και θα δώσετε απαντήσεις γιατί είστε κατηγορούμενος για πρωτοφανή αντιδημοκρατική εκτροπή», ξεκίνησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη στη σημερινή μονομαχία πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων θα μείνει στην ιστορία ως «σκάνδαλο του επιτελικού παρακράτους της ΝΔ», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, οποίος στη μέση της ομιλίας του κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

«Νομικά, πολιτικά και πρωτίστως ηθικά είστε υποχρεωμένος κ. Μητσοτάκη να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις στο κρίσιμο ερώτημα γιατί παρακολουθούσατε τον τότε ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγό κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη», πρόσθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταλογίζοντας επίσης στον πρωθυπουργό «υπονόμευση της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος».

«Είναι θράσος να μιλάτε από το βήμα της Βουλής για ανηθικότηtα, ενώ είστε κατηγορούμενος», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «δεν είναι απλά πολιτικό σφάλμα, αλλά αξιόποινη πράξη να παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών εκλεγμένου εκπροσώπου του λαού και δε νοείται καμία επικληση νομιμότητας».

«Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν κυβερνούσατε εσείς αλλά πρωθυπουργός ήταν ο ανηψιός σας κ. Κοντολέων, να δεχτούμε λοιπόν ότι συνέχισε να σας εξαπατά. Δηλαδή είναι όλοι θύματα;» διερωτήθηkε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος σε υπουργούς όπως ο Γ. Γεραπετρίτης, Κ. Πιερρακάκης και Γ. Οικονόμου.

«Διευθύνετε καθεστώς νεποτισμού, εκφυλισμού, σήψης όπως λένε διεθνή ΜΜΕ και παρακμής που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις αλλά ένα πλέγμα ενεργειών που επβεβαιώνει καθεστωτική αντίληψη» .

Αναφερόμενος στη λίστα Πέτσα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι μοίρασε δημόσιο χρήμα σε εφημερίδες και ιστότοπους με κριτήριο την ευνοϊκή προς την κυβέρνηνση επικαιρότητα ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυσε πογκρόμ σε άλλα ΜΜΕ με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στην 108 θέση για την ποιότητα της ενημέρωσης και του πλουραλισμού.

Κάνατε τη χώρα διεθνώς ρεζίλι με τον πανικό σας να κρύψετε τις παρακολουθήσεις και αφού επικαλείστε λόγους εθνικής ασφάλειας, πείτε μας τώρα ποιοι είναι, είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είναι κατηγορούμενος και οφείλει να απολογηθεί.

«Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;».

Στο σημείο εκείνο είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Σταματώ την αγόρευσή μου και σας δίνω τον λόγο για να απαντήσετε».

«Παραιτηθείτε και δώστε το δικαίωμα επιλογής στον ελληνικό λαό»
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε σε παραίτηση μιλώντας για «πολιτική ζωή ζόφου, ανωμαλίες και καθεστωτικές πρακτικές που δεν μπορούν να γίνουν πλέον αποδεκτές από τον ελληνικό λαό», ενώ τόνισε ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού αποτελεί εδώ που φτάσαμε τη μοναδική διέξοδο για όλους».

«Αφού δεν μας λέτε γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη, πείτε μας γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Κουκάκη», είπε, «Πάλι δεν γνωρίζατε;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Αφού δεν απαντάτε εσείς, θα απαντήσω εγώ. Επί 3,5 χρόνια, απολύτως συνειδητά, χτίζετε με κάθε μέσο ένα καθεστώς νεποτισμού, εκφυλισμού σήψης και παρακμής που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα».

«Κάνατε το κράτος κομματικό και οικογενειακό λάφυρο. Αυξήσατε τις διευθυντικές θέσεις σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς για να βολέψετε όλα τα στελέχη. Και ο μεγάλος σας στόχος παραμένει τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Είστε αλλεργικός σε κάθε διακομματικό έλεγχο, σε κάθε μορφή λογοδοσίας».

Παρόμοια Άρθρα

Βόμβα στο Αίγιο: η Τσουκαλά πήγε στον Σπηλιόπουλο και ο δήμαρχος την καλεί να παραιτηθεί άμεσα!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Περιμένουν και περιμένουν οι καταστηματάρχες στα Βραχνέικα…

Δημητρίου

Οι ντελιβεράδες της e-food Αχαϊας κατεβαίνουν σε συνέλευση τα μεσάνυχτα στο Μόλο της Αγίου Νικολάου!

Χρήστος Βεργαναλάκης