Patra News
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σεμινάρια και μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Όροφως τον Ιανουάριο

«Θεατρικό παιχνίδι»

Το Θέατρο Όροφως σε συνεργασία με την εμψυχώτρια του θεατρικού παιχνιδιού, Γεωργία Αντωνοπούλου προσκαλεί τους μικρούς φίλους του να δοκιμάσουν την τύχη τους στον αυτοσχεδιασμό, την χαρά και τη δημιουργία.

«Μαθήματα αυτοσχεδιασμού / υποκριτικής»

Μέσα από ειδικές ασκήσεις στηριζόμαστε στην εξερεύνηση του εαυτού μας και την συγκίνηση των μελών μιας ομάδας… στόχος μας είναι η ενίσχυση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, η ανάπτυξη των εκφραστικών μας μέσων, όπως φωνή και σώμα, η δημιουργία επικοινωνιακών καναλιών, η διανοητική εγρήγορση και η άνεση εκμετάλλευσης τυχαίων συμβάντων σε ευρηματικές θεατρικές δράσεις.

Η θεατρική ομάδα που θα προκύψει μέσα από αυτό το ταξίδι θα αποκτήσει το δικό της όνομα και τη δική της ταυτότητα παρουσιάζοντας μελλοντικά στον χώρο του θεάτρου Όροφως τις δικές της παραστάσεις. Προετοιμασία μονολόγων για εισαγωγή σε δραματικές σχολές.

Από την ηθοποιό Έφη Κεραμίδα

«Μαθήματα κινησιολογίας»

Τα μαθήματα Κινησιολογίας απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες του θεάτρου και του χορού.

Στα μαθήματα αυτά θα γνωρίσουμε το σώμα μας και πως να δουλέψουμε με αυτό. Θα βοηθήσουμε το σώμα μας να επεκτείνει τα εκφραστικά του μέσα, καθώς και να τα αποκωδικοποιήσουμε. Θα εξερευνήσουμε την ενέργεια του σώματος και της κίνησης μας.

Από την χορογράφο Μαρία Ζησιμοπούλου

Μαθήματα Σύγχρονου χορού με την Κατερίνα Ηλιοπούλου

Το μάθημα βασίζεται στη τεχνική Limo-Release με στοιχεία flying-low και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, τον συντονισμό των μελών, την ευλυγισία και ευκινησία του σώματος μας. Μέσα από κινητικά μοτίβα μαθαίνουμε χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα, την αναπνοή και τους μοχλούς του σώματος μας να αλλάζουμε ποιότητες και δυναμικές στη κίνηση μας. Διαχειριζόμαστε το χώρο, τον χρόνο, τον ρυθμό και την ενέργεια έχοντας ως στόχο την εκφραστική κίνηση. Αποκτώντας σταδιακά εμπιστοσύνη και δύναμη, ψάχνουμε την ελευθερία στη κίνηση μας. Το επίπεδο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την κίνηση ανεξαρτήτου εμπειρίας.

«Πέρασμα»

Το πέρασμα από τον εαυτό μας σε έναν άλλο, εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, ασχέτως φύλου, ηλικίας, χρώματος ή εποχής.

Για να τον ζωντανέψουμε και να τον νιώσουμε να κινείται μέσα από το σώμα μας και να μας μεταμορφώσει θα πρέπει πρώτα να «βγάλουμε» από πάνω μας το κουστούμι που φοράμε καθημερινά, από τον δικό μας τρόπο να ζούμε και έπειτα να επιτρέψουμε τον αυθορμητισμό να καταλάβει την κίνηση μας.

Μέσα από την απελευθερωτική αυτογνωσιακή πρακτική των 5Rhythms® θα εμπλουτίσουμε το κινητικό μας λεξιλόγιο ενώ στην συνέχεια με την βοήθεια την Ελένης Καραμούζη θα αυτοσχεδιάσουμε πάνω σε κείμενο, λογοτεχνικό, θεατρικό ή ποίημα.

Συντονίστριες: Πάττυ Πετροπούλου, Ελένη Καραμούζη

Σεμινάριο Υποκριτικής από τον Χρήστο Καρασαββίδη

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η διερεύνηση μεθόδων και τεχνικών σύγχρονης υποκριτικής, από την προετοιμασία του ηθοποιού ως τους ποιητικούς μονολόγους. Απευθύνεται σε όλους, επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές δραματικών σχολών καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γνωρίσει την υποκριτική τέχνη.

Παρόμοια Άρθρα

Πρόεδρος Αστυνομικών Αχαϊας προς Θεοδωρικάκο: Η Πάτρα δεν έχει αστυνόμευση, η κατάσταση είναι τραγική

Εκοψαν τον δρόμο σε 9χρονο μαθητή από τη Νέα Μανωλάδα και δεν μπορεί να πάει σχολείο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εκπαιδευτικοί εναντίον των Αρσακείων Πάτρας για απόλυση συναδέλφου επειδή δεν ήθελε κάμερες στις τάξεις!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης