Patra News
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

Θέατρο Όροφως: Πρόγραμμα εορτών και Ιανουαρίου

Το Θέατρο «ΟΡΟΦΩΣ» ανακοινώνει το πρόγραμμά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων και για τον Ιανουάριο του 2022, παρουσιάζοντας δύο δικές του παραγωγές, τον «Ιππότη με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Robert Fisher  σε σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη, μια παράσταση για όλη την οικογένεια, και τη νέα παραγωγή «ΜΑΜΑ» της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Μετακλήσεις εξαιρετικών παραστάσεων και σεμινάρια θεάτρου, κίνησης, υποκριτικής, χορού και θεατρικού παιχνιδιού συμπληρώνουν το μωσαϊκό του πλούσιου προγράμματος που αναμένεται να λάβει χώρα το προσεχές διάστημα.

«Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Robert Fisher Σκηνοθεσία Ελένης Καραμούζη

26 ΚΑΙ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 1 ΚΑΙ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 17:30

Ένα μυθιστόρημα, γραμμένο σαν παραμύθι με τίτλο «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη Πανοπλία» μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Όροφως. Θέμα του, το ταξίδι ενός Ιππότη, καλού και ευγενικού μα πάνω απ΄ όλα στοργικού, που εξελίσσεται σε μια διαδικασία αυτογνωσίας και συμφιλίωσης με τον εαυτό, αλλά και υπενθύμισης ενός βασικού κανόνα της ζωής, να ακούς και να αισθάνεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου!

Μια παιδική παράσταση με στοιχεία όπερας απευθύνεται σε μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές. Βασικά συστατικά της είναι  το χιούμορ, η φαντασία, το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, το κέφι και τα διαδραστικά σκηνικά, που μεταφέρουν τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο!

«ΜΑΜΑ» της Μάρτα Μπαρσελό Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

ΑΠΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΑΠΟ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 21.30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 20.00

Μπορεί να δημιουργηθεί κατά παραγγελία η σχέση μητέρας – κόρης;

Μια 60χρονη γυναίκα βάζει αγγελία με την οποία προσφέρεται να παίξει τον ρόλο της μητέρας για όποιον μπορεί να της δίνει ένα μισθό για τις υπηρεσίες της. Μια νεαρή γυναίκα ανταποκρίνεται στην αγγελία και συναντιούνται. Με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ αρχίζουν να σχεδιάζουν την κοινή ζωή τους και τα όριά της, πόσες φορές την εβδομάδα θα βλέπονται, πόσες φορές θα τρώνε μαζί, τι δώρα θα κάνει η μια στην άλλη στα γενέθλιά της, πόσα χρήματα θα πρέπει να βάζει η «κόρη» στον λογαριασμό της «μητέρας».

Καθώς η σχέση περνάει πια σε ρεαλιστικό και καθημερινό επίπεδο, τα τραύματα του παρελθόντος αρχίζουν να αποκαλύπτονται και οι δύο συνειδητοποιούν ότι -η καθεμιά για τους λόγους της- δεν έζησαν ποτέ τη ζωή που θα ήθελαν.

Αποτελεί ένα κοινωνικό και οικογενειακό ψυχογράφημα.

Στη σύγχρονη εποχή της εμπορευματοποίησης, όπου «όλα έχουν μια τιμή», όπως στο έργο αναφέρεται, δημιουργείται ένας αρχικός προβληματισμός αν μπορεί να διαμορφωθεί κατά παραγγελία η σχέση μητέρας – παιδιού.

Η ψυχική ανάγκη των δύο γυναικών που προκύπτει από το συναισθηματικό κενό, τη στέρηση της αγάπης, το «συναισθηματικό έλλειμμα» είναι ικανή να οικοδομήσει μια στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ δύο αγνώστων, μέχρι πρότινος, ανθρώπων. Αυτή η σχέση δεν υπαγορεύεται από δεσμούς αίματος.

Το έργο γράφτηκε το 2016 και κέρδισε το 6ο Τουρνουά Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου την ίδια χρονιά.

«ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ» 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΚΑΙ ΚΥΡΑΙΚΗ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 1 ΚΑΙ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μια θεότρελη κωμωδία από τη θεατρική ομάδα του Σάκη Κλήρη. Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ζει με τη γυναίκα του σε μια αστική περιοχή της Πάτρας γύρω στην δεκαετία του ’80. Μια επίσκεψη ενός ζευγαριού από την Αμερική αναστατώνει την οικογενειακή τους γαλήνη και δημιουργεί κωμικοτραγικές καταστάσεις. Μια φοιτήτρια και ένας υδραυλικός εμπλέκονται άθελά τους σε ένα ερωτικό γαϊτανάκι και μια φαντασμένη υπηρέτρια που θέλει να γίνει σταρ, τους μπερδεύει ακόμα περισσότερο.

«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΗΧΟΥ»

ΤΡΙΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η εικαστικός Ματίνα Σταυροπούλου και ο μουσικός Γιώργος Κατσάνος παρουσιάζουν την ηχητική εικαστική performance «Το Πρόσωπο του Ήχου». Οι ηλεκτροακουστικές ambient μουσικές συνθέσεις συνομιλούν με την χειρονομιακή γραφή της Ματίνας Σταυροπούλου  σε μια διαδικασία κατά την οποία ο ήχος εικονοποιείται και η χειρονομία αποκτά  ήχο.

ΘΗΛΙΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ (οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν)

Το Θέατρο Actina έχει ανοίξει την αυλαία της χειμερινής θεατρικής σεζόν με μια τριλογία μονολόγων, την “ΘΗΛΙΑ” σε σκηνοθεσία της Αθηνάς Τσικνιά για την γυναίκα και την έμφυλη βία. Η γραφή τους ανήκει στην Χάρις Μέγα.

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ της Ornela Vorpsi

Ένα μανιφέστο ενάντια στην πατριαρχική δομή της Αλβανίας και στην καταπίεση του ερωτισμού και της ελευθερίας του λαού της από την περίοδο του ‘70 έως τη διάλυση των χωρών του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ορνέλα, η οποία διηγείται άλλοτε πικρά και άλλοτε με χιούμορ την πορεία της προς την ενηλικίωση.

NERIUM PARK

Οι ημερομηνίες των παραστάσεων θα ανακοινωθούν.

O Ζεράρ κι η Μάρτα, ένα νεαρό ζευγάρι με όνειρα για το μέλλον, έρχονται σαν έποικοι, από έναν κόσμο σε κάποιον άλλο, έρχονται για να ευτυχίσουν, να τρέξουν μπροστά, με την δύναμη των νιάτων τους, με την δύναμη των ονείρων τους, με την δύναμη της αγάπης τους. Γύρω τους τα κενά διαμερίσματα, τα κενά καταστήματα, οι κενές παιδικές χαρές, οι κενοί δρόμοι και το πάρκο με τις πικροδάφνες. Βαδίζουν μέσα στο χρόνο σαν σχοινοβάτες αιωρούμενοι, ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό, ανάμεσα στις σκιές και τους ήχους, ενός τοπίου που δεν πρόκειται να κατοικηθεί ποτέ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Επιασαν δουλειά τα στελέχη των Τομέων της ΔΕΕΠ της ΝΔ

Δημητρίου

Αίγιο: συνεχίζουν να ψηφίζουν κάτι που κρίθηκε παράνομο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πού αντάμωσε ο Χρ. Μπούρας με τον νυν και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!

Χρήστος Βεργαναλάκης