Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κλιμάκιο της ΜΟΜΚΑ για 2 μήνες στη Δυτ. Αχαϊα, για τους αγροτικούς δρόμους

Το κλιμάκιο της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας έπιασε σήμερα  δουλειά ξεκινώντας παρεμβάσεις στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων στα Σουδενέϊκα.

Το κλιμάκιο που περιλαμβάνει βαρέα μηχανήματα και χειριστές θα επιχειρήσει σε πρώτη φάση για δύο μήνες και θα εργαστεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης χρονιάς που έπληξαν καίρια το αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου, αναπτύχθηκε ένα σύνολο προσπαθειών για την αποκατάσταση του δικτύου.

Μεταξύ άλλων ζητήθηκε και η συνδρομή της ΜΟΜΚΑ, το αίτημα ικανοποιήθηκε και το κλιμάκιο ξεκίνησε σήμερα τη δουλειά.

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την άφιξη του κλιμακίου της ΜΟΜΚΑ που θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό για την αποκατάσταση και συντήρηση του δικτύου των αγροτικών μας δρόμων. Είναι μια πρωτοφανής προσπάθεια, δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο πανελλαδικά τέτοιας ενέργειας.

Εφαρμόζεται για πρώτη φορά πανελλαδικά σε δήμο της χώρας η εργασία τόσων μηχανημάτων και τόσου προσωπικού για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δείγμα των προσπαθειών και της θέλησής μας να βελτιώσουμε την αγροτική οδοποιία με κάθε μέσο και κάθε τρόπο.» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς προσθέτοντας τα εξής:

«Διαθέτουμε ένα δίκτυο αγροτικών δρόμων εκατοντάδων χιλιομέτρων σε κακή κατάσταση. Μια κατάσταση που επιδεινώθηκε εξαιρετικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο η αγροτική οδοποιία παραμένει η βασική μας προτεραιότητα.

Για τις ανάγκες της κινηθήκαμε συντονισμένα σε πολλά επίπεδα ταυτοχρόνως. Τα αναφέρω συνοπτικά. Ανανεώσαμε και ανανεώνουμε τον τεχνικό μας εξοπλισμό (γκρέϊντερ, τρακτέρ, τσάπα, τριαξονικό φορτηγό) ώστε να αυξήσουμε κατακόρυφα τα περιθώρια παρεμβάσεων με ίδια μέσα. Προχωρήσαμε και προχωράμε σε τσιμεντοστρώσεις στα πιο «δύσκολα» σημεία του δικτύου.

Προμηθευτήκαμε μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών που διατέθηκαν τόσο με ίδια μέσα όσο και με εργολαβίες. Προχωράμε διεθνή διαγωνισμό προμήθειας αδρανών υλικών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις σε δύο σημεία, στα Σαγέϊκα και στη Λακκόπετρα και συνεχίζουμε με έκτακτες πιστώσεις συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Κινητοποιήσαμε τη ΜΟΜΚΑ που έπιασε ήδη δουλειά» υπογράμμισε ο Σπύρος Μυλωνάς που κατέληξε καταλήγοντας ως εξής:

«Παρότι πρόκειται για ένα σημαντικό απολογισμό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, διατηρώ την επίγνωση ότι έχουμε αρκετά ακόμη να κάνουμε. Οι ανάγκες μας είναι πολύ μεγάλες. Αυτή ακριβώς η επίγνωση μας δείχνει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις, για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αγροτικό δίκτυο προς εξυπηρέτηση των αγροτών».

Παρόμοια Άρθρα

Γέμισε παιδικά χαμόγελα ο Αίολος Αγυιάς! – Φωτογραφίες

Δημητρίου

Εδώ ήταν το «κρησφύγετο» του Θύμιου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Καθαρό από κόβιντ το προσωπικό του δήμου Δυτικής Αχαϊας