Patra News
Slider Κόσμος

Οι δικοί μας αγρότες έφυγαν από το Σύνταγμα, οι ευρωπαίοι συνεχίζουν τις εφόδους!

Στο Παρίσι σήμερα θα κατέβουν για μια ακόμη φορά τα τρακτέρ των αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν να στέλνουν τον παλμό της έντονης δυσαρέσκειας του αγροτικού κόσμου.

Στο Παρίσι η κινητοποίηση θα γίνει την παραμονή της έναρξης του Αγροτικής Έκθεσης (Salon de l’agriculture, ενώ ανάλογη κινητοποίηση θα γίνει και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προτείνει αύριο, Σάββατο, μια μεγάλη δημόσια συζήτηση στους αγρότες, προκάλεσε την οργή των συνδικάτων τους προσκαλώντας μια περιβαλλοντική συλλογικότητα, τη Soulèvements de la Terre (Εξεγέρσεις της Γης), προτού ανακρούσει πρύμναν μπροστά στην πολεμική.

Ο πρόεδρος του ισχυρού συνδικάτου FNSEA Αρνό Ρουσό είπε σήμερα ότι δεν θα λάβει μέρος στον διάλογο, εκφράζοντας λύπη για την “ιδιαιτέρως κυνική” πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος στη συλλογικότητα, την οποία η κυβέρνηση ήθελε μέχρι πριν από λίγο καιρό να διαλύσει κατηγορώντας την για ριζοσπαστισμό.

Μετά την «πολιορκία» των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις αρχές Φεβρουαρίου, οι βελγικές οργανώσεις των αγροτών θα πραγματοποιήσουν και άλλη «κάθοδο» με διαμαρτυρία στην Rue de la Loi την προσεχή Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του μήνα, επικράτησε σκηνικό έντασης έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν μαζί με πάνω από 1.300 τρακτέρ.

Παρόμοια Άρθρα

Τροχαίο με σοβαρό τραυματισμό στην οδό Δημοκρατίας στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παναχαϊκή: Πάει κι ο Μικές… Εφυγε

Χρήστος Βεργαναλάκης

Το νέο βαρύ όχημα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Χρήστος Βεργαναλάκης