Patra News
Slider Πολιτική Χωρίς κατηγορία

ΚΑΡΠΕΤΑΣ: “Ο ΦΑΡΜΑΚΗΣ… ΤΑΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΕΣ”

Κώστας Καρπέτας: Εάν είναι να ταράζεται ο κ. Φαρμάκης κάθε φορά στη λογοδοσία, ας μην έρχεται στις συνεδριάσεις

 

«Εάν σε κάθε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, ο κ. Φαρμάκης ταράζεται και εκδηλώνει επιθετικότητα, προσβλητικότητα και έλλειψη ψυχραιμίας, να τον απαλλάξουμε από τις συγκεκριμένες συνεδριάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26ης Απριλίου 2024 στο ραδιοφωνικό σταθμό Peloponnisos FM 104,1 και στους δημοσιογράφους Μαρίνα Ριζογιάννη και Κωνσταντίνο Μάγνη, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Πέμπτης 25ης Απριλίου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

 

Ο κ. Καρπέτας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στη στάση της Περιφερειακής Αρχής, σημείωσε χαρακτηριστικά πως:

 

«Δεν αντέχουν την κριτική, τους αρέσει μόνο να τους “λιβανίζουν”», για να προσθέσει ότι: «Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας, δεν είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης αυτός. Εμείς θα επιτελέσουμε το έργο μας στο ακέραιο».

 

Όπως σημείωσε ο κ. Καρπέτας, η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας στη συνεδρίαση αποτυπώνει την εικόνα διάλυσης της πλειοψηφούσας παράταξης, την οποία έχει επισημάνει η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», και την οποία έφερε ως θέμα στη συνεδρίαση της λογοδοσίας, μετά τις καταγγελίες του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου Λάμπρου Δημητρογιάννη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παΐσιου.

 

Αφ,ορμή ήταν οι επικείμενες αρνητικές αλλαγές στον Δικαστικό Χάρτη, αλλά και την πρόσφατη παραίτηση για λόγους ηθικής τάξεως του αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Νικολακόπουλου με την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Την εισήγηση του θέματος, την οποία υπέγραψαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης – Κώστας Καρπέτας (επικεφαλής), Δημήτρης Μασούρας, Αυγέρης Σάββας, Δημήτρης Κωστακιώτης, Νίκος Κοτρωνιάς και Κώστας Διαμαντόπουλος – έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κωστακιώτης, και σε αυτή ζητείτο από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και, κατ’ επέκταση, τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το σοβαρό αυτό θέμα.

 

Στην ίδια συνεδρίαση, συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της μείωσης της τουριστικής κίνησης στη Δυτική Ελλάδα, μετά από εισήγηση του Κώστα Καρπέτα, ο οποίος παρουσίασε όλους τους δείκτες από την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, όπου καταγράφεται πτώση σε διανυκτερεύσεις, επισκέψεις, παραμονή επισκεπτών και εισπράξεις της τουριστικής κίνησης στη Δυτική Ελλάδα για το 2023, ενώ σε όλη τη χώρα ο τουρισμός ανακάμπτει.

 

«Στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας είχαμε επισημάνει ότι ο τουρισμός δεν πάει καλά στη Δυτική Ελλάδα. Τότε ο κ. Περιφερειάρχης μας είχε απαντήσει να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα για το 2023, τα οποία θα μας διαψεύσουν. Τελικά δεν διαψεύστηκαν. Οι δείκτες του τουρισμού είναι κάκιστοι, δείχνουν ότι είμαστε στον πάτο», ανέφερε χαρακτηριστικά στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τον τουρισμό παρά το γεγονός ότι δαπάνησε τα περισσότερα χρήματα που δαπανήθηκαν ποτέ σε αυτόν τον τομέα, ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείωσε επίσης ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει λάβει υπόψη τις προτάσεις της παράταξης στην κατεύθυνση ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στην περιοχή μέσω συνεργειών με τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις.

 

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της 25ης Απριλίου συζητήθηκε, μετά από εισήγηση των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Δημήτρη Μασούρα (Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας) και Κώστα Διαμαντόπουλου (Π.Ε. Ηλείας), το ζήτημα της λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) στη Δυτική Ελλάδα και η διαχείριση των Εγγειοβελτιωτικών Έργων, τα οποία είναι έτοιμα να καταρρεύσουν. Όπως αποκαλύφθηκε από συζήτηση του θέματος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέβαλλε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης πέντε προτάσεις έργων, οι οποίες απερρίφθησαν όλες, με αποτέλεσμα να έχει γίνει προσφυγή κατά των απορριπτικών αποφάσεων.

Παρόμοια Άρθρα

Και ο Πελετίδης τα είπε με Μπρέγκοβιτς

Δημητρίου

Βάρδα: ξεψύχησε στο δρόμο και τα σκυλιά κατασπάραξαν το πτώμα του…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εργο πνοής για Πλαζ, Κανελλοπούλου, Αυστραλίας, Ευήνου, Αθηνών

Χρήστος Βεργαναλάκης