Patra News
Slider Πολιτική

Την κοπάνησε η Ομπρέλα του Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ με βαριές κουβέντες για τον Κασσελάκη

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η ομάδα «Ομπρέλα», όπως ήταν αναμενόμενο.

Αναλυτικότερα, το κείμενο της αποχώρησης το υπογράφουν 45 στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Θοδωρής Δρίτσας, η Αννέτα Καββαδία, ο Πάνος Λάμπρου, ο Ανδρέας Ξανθός, η Πέτη Πέρκα, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης κ.ά.

Από τους 45 υπογράφοντες, μόλις δύο είναι βουλευτές, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα.

«Εμείς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένουμε στις επάλξεις και στην υπόθεση της ανανεωτικής – ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Επιλέγουμε να υπηρετήσουμε τη δυνατότητα υπεράσπισης μιας νέας νικηφόρας προοπτικής της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι θέμα συνείδησης και ευθύνης. Για μια Αριστερά σύγχρονη, μέρος της ευρωπαϊκής και διεθνούς αριστεράς και σε αλληλεπίδραση με αυτήν.

Για μια Αριστερά με κριτική σκέψη, βαθιά δημοκρατική, νεανική, οικολογική, φεμινιστική, κινηματική, αντιρατσιστική. Για μια Αριστερά σταθερά στο πλευρό του κόσμου της εργασίας και των φτωχών», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο.

«ΥΓ: Προς όσες και όσους ελπίζουν και επιδιώκουν εδώ και χρόνια το τέλος της Αριστεράς: ‘Δεν θα ξεμπερδέψετε τόσο εύκολα μαζί της», καταλήγει το κείμενο.

«Μόλις χθες ο Στ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «άρρωστο κόμμα» και προανήγγειλε το ανήκουστο, βοναπαρτικό και ασφαλώς βαθιά αντιδημοκρατικό: τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «απομπομπή», όπως είπε, των τεσσάρων στελεχών του κόμματος.

Θα λέγαμε ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η πρακτική του τραμπισμού, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στα χρονικά, ιδιαίτερα σε ένα κόμμα που έχει καθιερώσει τον πλουραλισμό, την ελευθερία της διαφορετικής άποψης, την ίδια τη δημοκρατία.

Μια τέτοια πρακτική διωγμού ιστορικών στελεχών του χώρου μας, στην ουσία σημαίνει διωγμό και διαγραφή της ίδιας της αριστεράς από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φοβόμαστε ότι ουδεμίασχέση έχει πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ζήσαμε.

Η ομιλία του στην ΚΕ ήταν μνημείο αλαζονείας, αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Ως “αδιαμεσολάβητος” κατήργησε επί της ουσίας τα όργανα, ακόμα και την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενώ αρνήθηκε πεισματικά την ψηφοφορία για το θέμα, που ο ίδιος προκλητικά και αντικαταστικά έθεσε.

Ως απόλυτος “ηγεμόνας”, σε ένα κόμμα που απαξιώνεται καθημερινά, εκστόμισε κατηγορίες, που όμοιές της, ίσως και ποτέ, δεν είχαν διατυπωθεί. Είναι δυστυχώς, η νέα αυταρχική “κουλτούρα” που βάζει τη σφραγίδα της σε ένα κόμμα, το οποίο με ιλιγγιώδη ταχύτητα μετατοπίζεται από την Αριστερά, στο γνωστό, ενδεχομένως και άγνωστο για την ιστορία του τόπου, χώρο της συντηρητικής μεταπολιτικής.

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Αυγουστάκη Ελένη
Βάκη Φωτεινή
Βίτσας Δημήτρης
Βούτσης Νίκος
Γιαννακάκη Μαρία
Γκόγκογλου Άγγελος
Γονίδη Μαρία
Γούλιαρου Θεοδώρα
Δρίτσας Θοδωρής
Ζωγράφος Βασίλης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Αννέτα
Καλαμαρά Έφη
Καλδάρας Κώστας
Καλκανδής Πέτρος
Καμτσίδου Ιφιγένεια
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραμεσίνη Μαρία
Κατριβάνου Βασιλική
Κλαυδιανός Παύλος
Κνήτου Κατερίνα
Κούτσης Νίκος
Κυπριανίδου Ερμίνα
Λάμπρου Πάνος
Μαγαλιού Ερμίνα
Μαντάς Χρήστος
Ματσούκα Χάρις
Μπαλαούρα Όλγα
Μπασκόζος Γιάννης
Μπουγελέκας Γιώργος
Νικολάρα Μαρία
Ξανθός Ανδρέας
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παπαζεύκου Ουρανία
Παπανδρέου Ανδρέας
Πέρκα Πέτη
Ρογδάκη Αννα
Σκουρλέτης Πάνος
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Υδραίος Μιχάλης
Φίλης Νίκος
Χατζησοφιά Αννα
Χριστοδουλοπούλου Τασία
Χριστούλη Έλενα
Ψαρρά Στέλλα

Παρόμοια Άρθρα

Ο Φιλ. Λιάκος πετάει το γάντι στον Γρ. Αλεξόπουλο: Οφείλετε ν’ απαντήσετε στο λαό της Δυτ. Αχαϊας για τις καταγγελίες σε βάρος σας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του στην Πάτρα!

Πρωτοτυπία στον Βόλο: Bar ανάρτησε επιγραφή με μυστικό σινιάλο

news