Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Αχαΐα, Ηλεία

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Π.Ε.Αχαΐας και Ηλείας θα βρίσκονται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) και η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην κατηγορία 3 (υψηλή) σε σχέση με τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά..

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παρόμοια Άρθρα

Αρχαία Ολυμπία: Πέθανε ξαφνικά 15χρονος μαθητής

Γιώργος Αθανασόπουλος

Νέα καμπάνα για την Παναχαϊκή: -3 και καμιά 20αριά χιλιάρικα!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Μαντράς αυτοκινήτων στην Πάτρα είχε βουτήξει ανταλλακτικά από επιχείρηση!

Χρήστος Βεργαναλάκης