Patra News
Slider Πολιτική

Νέα παρέμβαση Τσίπρα, βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

Η νέα δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τάραξε ξανά τα νερά της Κουμουνδούρου.

Η δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού ήρθε, άλλωστε, λίγες μόνο ημέρες μετά την ομιλία-συνέντευξή του στο συνέδριο της Καθημερινής, κατά την οποία προχώρησε σε αυτοκριτική για πεπραγμένα της κυβέρνησής του, στοχεύοντας κατά συγκεκριμένων υπουργών του που σήμερα μεσουρανούν στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε δήλωση περίπου μία ώρα αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναρτήσει βίντεο με τις θέσεις του για τα πανεπιστήμια.

Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε για ακόμα μια φορά να αναφέρει το όνομα του κόμματός του, ενώ από τα συμφραζόμενα έγινε σαφές πως δεν αντιτίθεται γενικώς στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, αλλά με τη μορφή που αυτά θα έχουν μετά το νομοσχέδιο Πιερρακάκη.

Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια αμιγώς πολιτική τοποθέτηση με ιστορικές αναφορές αναδεικνύοντας το ζήτημα σε μείζον.

Όλα αυτά σε μια περίοδο που για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα της ψήφισης του νομοσχεδίου πέρασε ελαφρώς στα «ψιλά». Άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέστη αυτή τη φορά στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συζήτηση κάποτε θα αποτελούσε για ένα αριστερό κόμμα «μητέρα όλων των μαχών».

Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν τοποθετήθηκε απλά, αλλά επιστράτευσε αριστερή επιχειρηματολογία για ένα εμβληματικό νομοσχέδιο.

Ορισμένοι είδαν και σύγκλιση με τα όσα έλεγαν επί εβδομάδες ο Αλέξης Χαρίτσης και η υπόλοιπη ηγεσία της Νέας Αριστεράς. Χαρακτηριστικό είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την δήλωσή του με την επισήμανση ότι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων «δεν θα ευδοκιμήσει».

Οι μόνοι πρώην πρωθυπουργοί που τοποθετήθηκαν για το ζήτημα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι υπόλοιποι σιώπησαν.

Ο Κώστας Καραμανλής, ούτως ή άλλως τοποθετείται σπανίως, ο δε Αντώνης Σαμαρά μόνον για να προβάλλει υπερ-συντηρητική ατζέντα.

Υπήρξε όμως μια σημαντική διαφορά ανάμεσα στις τοποθετήσεις των Τσίπρα και Παπανδρέου: Ο πρώτος μίλησε για «αντιδραστική ρεβάνς», εστιάζοντας στην αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου και ουσιαστικά υπερασπιζόμενος το Άρθρο 16 στη ισχύουσα μορφή του.

Ο δεύτερος υποστήριξε πρόσφατα την αναθεώρηση του συγκεκριμένου Άρθρου.

Παρόμοια Άρθρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος στο Υπουργείο για σταφίδα και αποζημιώσεις

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φόβος και τρόμος στα Καλάβρυτα από αγριογούρουνα και τσακάλια

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αίγιο: Μπούκαρε σε φαρμακείο με κουκούλα και άρπαξε 1.180 ευρώ

Χρήστος Βεργαναλάκης