Patra News
Slider Οικονομία Πολιτική

Δείτε πώς πίνουν και τρώνε οι μεγαλοτραπεζίτες της Ευρώπης, την ώρα που ο κοσμάκης σκέφτεται και το 5ευρο…

Ο Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε χθες προς τιμήν της πρόεδρου Κριστίν Λαγκάρντ και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, επίσημο δείπνο, στο πλαίσιο της φιλοξενίας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στην Αθήνα, για πρώτη φορά μετά το 2008.

Εκεί το «παρών» έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Τα βλέμματα έκλεψε το τετ α τετ που είχε ο πρωθυπουργός με την επικεφαλής της ΕΚΤ, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δύσκολη διαδρομή που χρειάστηκε να διανύσει η χώρα μας από την περίοδο της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν, για όσους δεν θυμούνται, από το 2007 έως το 2011 υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ενώ στη συνέχεια και μέχρι το 2019 ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τα όσα κατάφερε η χώρα μας και το έκανε γνωστό και δημόσια, με την ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Στη φωτογραφία που ανέβασε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έγραψε:

«Η Ελλάδα παρέμεινε προσηλωμένη στο να βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

Η αποφασιστικότητά τους είναι ένα παράδειγμα από το οποίο μπορούμε να μάθουμε όλοι. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να είναι απόψε μαζί μας στο δείπνο».

Παρόμοια Άρθρα

Μπαλαούρας καρφώνει ΝΔ για τον ντροπιαστικό διάλογο Δούκα-Λιβανού: Προσβολή για όλη την Ηλεία!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κόβουν κλήσεις και ξηλώνουν πινακίδες στο κέντρο της Πάτρας!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σκρέκας: Αυτά σας δίνουμε εμείς για το ρεύμα, τα υπόλοιπα από την τσέπη σας!

Χρήστος Βεργαναλάκης