Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

O Φωκίων Ζαΐμης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μεταποίηση

O Αντιπεριφειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης έκανε το εξής σχόλιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Μεταποίηση:

Το εργαστήριο LMS στους Μηχανολόγους Αεροναυπηγούς του Πανεπιστημίου Πατρών είναι από αυτά που ανεβάζουν ψηλά όχι μόνον το πανεπιστήμιο και την Πάτρα αλλά την χώρα μας γενικά στην κατάταξη των σημαντικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Επισυνάπτω το νέο βιβλίο του επικεφαλής του εργαστηρίου και έγκριτου καθηγητή Γιώργου Χρυσολούρη ΄΄ A Perspective on Artificial Intelligence in Manufacturing” εκδόσεων Springer με τους Κοσμά Αλεξόπουλο και Ζωή Αρκούλη, για την τεχνητή νοημοσύνη και υπενθυμίζω την πρόσφατη επιτυχία του εργαστηρίου στο έργο AI-MATTERS.

Το έργο AI-MATTERS, αφορά στην δημιουργία ενός δικτύου φυσικών δομών για πειραματισμό και εφαρμογή λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης στην Βιομηχανική Παραγωγή. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας να υιοθετήσει τεχνολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω υποδομών παγκοσμίου βεληνεκούς και στις οποίες θα μπορεί να απευθύνεται το Ευρωπαϊκό οικοσύστημα καινοτομίας ώστε να ελέγχει και να επικυρώνει την αξία των αναπτυσσόμενων λύσεων καθώς και συνολικά να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα αλλά και την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της Βιομηχανίας.
Στο έργο συμμετέχουν 25 εταίροι από την Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Δανία, την Ισπανία, την Τσεχία και την Ελλάδα. Ο συντονιστής του έργου είναι η Commissariat à l’Énergie Atomique από την Γαλλία. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φθάνει στο ύψος των εξήντα εκατομμυρίων Ευρώ (60 MEuro).

Παρόμοια Άρθρα

Βαρύ πένθος για τον εισαγγελέα Γιώργο Τσιρώνη, πολλά ερωτηματικά για το Astra Zeneca…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Λαμπάδιασε φορτηγό στην εθνική οδό, έξω από το Αίγιο!

Μαζί σε γλέντι Φαρμάκης, Μάκκας με τον μοναδικό Γιώργο Βελισσάρη!

Χρήστος Βεργαναλάκης