Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Φίλιππας Λιάκος: «Ως εδώ! Ανεπαρκής ο κ. Μυλωνάς»

Για «διάλυση του Δήμου» καταγγέλλει τον Δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Φίλιππος Λιάκος, με αφορμή το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ήρθε με απελπιστική καθυστέρηση προς ψήφιση, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2023!

Με καυστική ανακοίνωσή του ο Φίλιππος Λιάκος, κάνει λόγο για «πρωτοφανή αβελτηρία του Σπύρου Μυλωνά» και τονίζει: «Για ακόμη μία φορά η δημοτική Αρχή του κ. Μυλωνά αποδεικνύεται πολύ λίγη! Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι ο μοναδικός Δήμος σ’ όλη την Αχαΐα και μπορεί και πανελλαδικά, που δεν έχει ακόμη φέρει προς ψήφιση Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό για το 2023, ενώ ήδη πλησιάζουμε στα μέσα Μαρτίου!

Μόλις χθες συνεδρίασε το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ενώ σήμερα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή το προσχέδιο του Προϋπολογισμού με αδικαιολόγητη καθυστέρηση που αγγίζει θεσμικά τα όρια της παράβασης καθήκοντος.

Ο Δήμος μας, όπως άλλωστε κι όλοι οι δήμοι της χώρας όφειλε σύμφωνα με το νόμο να έχει ψηφίσει προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 κι όμως η δημοτική Αρχή δεν έχει εισηγηθεί κανένα από τα δύο ακολουθώντας τη συνήθη τακτική της ανευθυνότητας που τη διακρίνει.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμη δείγμα διάλυσης της δημοτικής δομής, καθώς πολλές πράξεις οικονομικού περιεχομένου για το τρέχον έτος βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού μοιραία εμποδίζει τη διάθεση πιστώσεων για απαραίτητες προμήθειες, υπηρεσίες, έργα καθώς και την πληρωμή οφειλών, που αφορούν και την τοπική αγορά.» 

Για να καταλήξει ο υποψήφιος Δήμαρχος Φίλιππος Λιάκος στην ανακοίνωσή του: «Την ίδια ώρα, η έλλειψη Τεχνικού Προγράμματος αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τα έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας. Οι συνδημότες μας ζουν μια ακόμη παρωδία, απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ως εδώ! Σύντομα ο Δήμος μας θα απαλλαγεί από την ανεπάρκεια και την αδυναμία του κ. Μυλωνά!»

Παρόμοια Άρθρα

Πάτρα: Εφυγε από καρκίνο μόλις στα 42 του…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κ. Πελετίδης για Ανδρέα Αντωνόπουλο: Βάδισε πάντα με το κεφάλι ψηλά και το μέτωπο καθαρό

Δήμαρχος δήμου της Δυτικής Ελλάδας έδιωξε πολιτευτή από την εξέδρα επισήμων γιατί δεν χώραγε!!! ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Βεργαναλάκης