Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τεράστια επιτυχία το Webinar για το κλίμα – Το “ευχαριστώ” του Κώστα Σβόλη

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το Webinar για το κλίμα και την κλιματική αλλαγή που διοργάνωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” Κώστας Σβόλης με την στήριξη του συνδυασμού.

Μάλιστα ο Κώστας Σβόλης εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στη Δημοτική Αρχή. Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κώστα Σβόλη:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμμετέχοντες στο 1ο webinar της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» που έλαβε χώρα στις 29.1.2022. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Φωκίωνας Ζαΐμης και Λάμπρος Δημητρογιάννης και οι καταξιωμένοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Αργυρίου και Ανδρέας Καζαντζίδης.

Τονίσθηκαν τα αίτια και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης καθώς και οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί. Λύσεις που μετουσιώνονται σε πολιτική από τους πολιτικούς.

Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα στις διεθνείς συσκέψεις και οι οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες να στηρίξουν τα αναπτυσσόμενα και οικονομικά αδύναμα κράτη.

Σε τοπικό επίπεδο, η ενημέρωση και συναίνεση της κοινωνίας, η μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, η προσαρμογή και θωράκιση από τις επιπτώσεις, η μείωση των ενεργειακών αναγκών, η παρότρυνση της έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο αποτελούν τους άξονες δράσης.

Δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως η έλευση φυσικού αερίου που θα αποτελέσει μεταβατικό καύσιμο, η χρήση του αγωγού του φυσικού αερίου ως αγωγός του πράσινου υδρογόνου που πιθανόν θα είναι το καύσιμο του μέλλοντος, η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, των δικτύων, των μεταφορών, των υποδομών, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας, η στόχευση να καταστεί η πόλη μας κόμβος ψηφιακής καινοτομίας και τα έργα της αστικής βιώσιμης ανάπτυξης αποδεικνύουν το πράσινο στίγμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Απομένει να το αποδείξει και ο Δήμος Πατρέων επ΄ωφελεία των πολιτών”.

Δείτε την ημερίδα εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=KZE8l5UUK3c

Παρόμοια Άρθρα

Αγροτικός Αιγίου: Κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες, δήμαρχος παίζουν παιχνίδια με τους μεγαλέμπορους

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Δημητρίου

Στα Καλάβρυτα ο Μπόρις Τζόνσον

Δημητρίου