Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τέτοιους Αλέξανδρους χρειάζεται η πόλη μας, η χώρα μας!

Για τον γυναικολόγο Αλέξανδρο Κολιόπουλο, γιο του γνωστού καρδιολόγου Νίκου Κολιόπουλου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή για να σωθεί το νεαρό κορίτσι, που κινδύνευε άμεσα από ακατάσχετη αιμορραγία, αφού η αναμονή για ασθενοφόρο μπορεί να ήταν μοιραία για την ζωή της.

Το ιατρείο του ,όπου τον επισκέφθηκε η νεαρή κοπέλα, με σοβαρή αιμορραγία απείχε από γυναικολογική κλινική της Ρήγα Φεραίου περίπου 300 μέτρα.

Χωρίς να χάσει χρόνο γνωρίζοντας πόσο πολύτιμος ήταν για την ζωή της, την πήρε αγκαλιά σχεδόν σε λιπόθυμη κατάσταση ,και άρχισε να τρέχει στην ρήγα Φεραίου για να φθάσει στην κλινική.

Ο χρόνος που χρειάστηκε μέχρι να φθάσει στην κλινική, ήταν σωτήριος για τη νεαρή κοπέλα όπου εκεί με την συνδρομή συνάδελφων του, κατάφερε στο παρά πέντε να σταματήσει την αιμορραγία.

Ένας νέος γιατρός έδειξε με την σημερινή του αντίδραση, ότι πάνω από όλα για τον ίδιο, αξία έχει η ανθρώπινη ζωή, που πρέπει να σωθεί με όποιο κόστος. Ένας γιατρός που θα έπρεπε το παράδειγμά, του να διδάσκεται στις ιατρικές σχολές.

Ένα φωτεινό παράδειγμα, κοντράστ σε μια ανάλγητη κοινωνία, που τον έβλεπαν από τα καφέ της Ρήγα Φεραίου να κουβαλάει ένα αιμόφυρτο κορίτσι, και δεν έτρεξε ένας να τον βοηθήσει .

Δυο διαφορετικοί κόσμοι: αυτός του επιστήμονα, αλτρουιστή, νεαρού γιατρού, και τον κόσμο μιας κοινωνίας αποχαυνωμένης ,στο δεν βαριέσαι, δεν την ξέρουμε την κοπέλα.

Μέχρι να έρθει η κακιά ώρα σε δικό μας άνθρωπο, και να μακαρίζουμε έναν γιατρό να τον σώσει. Και να εύχεσαι να συναντάς Αλέξανδρους.

Παρόμοια Άρθρα

Η τούρτα γενεθλίων στον Φωκίωνα Ζαΐμη

Δημητρίου

Πολύς κόσμος στο Αίγιο στη λιτάνευση της εικόνας της Φανερωμένης

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση για τα έμφυλα ζητήματα με τίτλο “Γυναίκες- Ισότητα- Ειρήνη”

Παναγιώτης Ρηγόπουλος