Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σπ. Τσιρώνης (βουλευτής Αχαϊας της Νίκης): Ο Άγιος Γερβάσιος από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Πάτρας

Ο βουλευτής Αχαΐας της «ΝΙΚΗΣ» Σπύρος Τσιρώνης αναφέρει στη δήλωσή του:

Με βαθύτατη χαρά και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε το σημαντικό γεγονός της Αγιοκατάταξης του Πατρός Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Ο Άγιος Γερβάσιος, κληρικός και θεολόγος, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας της Πάτρας.

Διετέλεσε Ηγούμενος της Μονής Γηροκομείου Πατρών, καθώς και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατέστη ιδιαίτερα αγαπητός λόγω της προσφοράς του στους Μικρασιάτες πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Πάτρα, αλλά και για τη βοήθεια που προσέφερε στους πένητες και περιθωριακούς πολίτες της εποχής. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, υπήρξε στήριγμα και παρηγορία για τον λαό.

Συνδεδεμένος πνευματικά με τον Άγιο Νεκτάριο, έλαμψε με την ζωή, την διδασκαλία και το πλούσιο ποιμαντικό του έργο, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και εκτός των ορίων της.

Ένα από τα σημαντικότερα ευεργετήματά του είναι ότι υπήρξε ο ιδρυτής των Κατηχητικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Πατραϊκός Λαός σεμνύνεται, γιατί λίγες μέρες πριν τον εορτασμό του Πολιούχου του, η Μητέρα Εκκλησία, μετά από τις άοκνες προσπάθειες της Μητρόπολης Πατρών, κατέταξε στη χορεία των Αγίων τον αγαπημένο του πνευματικό οδηγό, τον πατέρα Γερβάσιο.

«Τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου». Ας ακολουθήσουμε τις πνευματικές του διδαχές και ας έχουμε την ευχή του και την ευλογία του».

Παρόμοια Άρθρα

Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη η Pepsi! Στα τέλη του 2023 ξεκινά η λειτουργία στο Λουτράκι

Γιώργος Αθανασόπουλος

Δικηγορικοί Σύλλογοι Ελλάδας προς Ντογιάκο: Ηταν σύννομη ή μη η άρση της προστασίας του τηλεφωνικού απορρήτου εν ενεργεία Ευρωβουλευτή;

Χρήστος Βεργαναλάκης

Γερμανοί τουρίστες είδαν το Χάρο με τα μάτια τους σε περιοχή των Καλαβρύτων!

Χρήστος Βεργαναλάκης