Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ποια μέρα κατεβάζουν ρολά τα Εμπορικά της Πάτρας και γιατί

Το ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών αποφάσισε για την προσεχή Τετάρτη 22/11/23 το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων.

Θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς στην προσυγκέντρωση (Αγ Νικολάου και Μαιζώνος ώρα 9.30πμ) και στην συνέχεια στην πλ. Γεωργίου (ώρα 10.30πμ) δηλώνοντας την εναντίωσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο που εξήγγειλε το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα πάγια δίκαια αιτήματα μας είναι:

Άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της

Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών έρχονται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την μη επιβολή νέων φόρων αλλά αντιθέτως για ελάφρυνση.

Η επιστροφή στο μέτρο για την φορολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια εκτός από άδικη είναι και αναχρονιστική και αποτελεί ουσιαστικά αποδοχή αποτυχίας για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής παρά την πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων και διασταυρώσεων.

Το μέτρο αυτό πλήττει ευθέως όλους τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους επιβαρύνοντάς τους ενώ είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους παλεύει εδώ και πάνω από μια δεκαετίες σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Κώστας Σβόλης επίθεση στη Δημοτική Αρχή

Δημητρίου

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΙΦΟΡΑ: Η γνωστή δημοσιογράφος στο ψηφοδέλτιο νίκης του Φίλιππου Λιάκου!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Κατσιφάρας σε Φαρμάκη: Τα μεγάλα λόγια για άμεσες λύσεις κατέρρευσαν μαζί με το γεφυράκι στον Εύηνο

Χρήστος Βεργαναλάκης