Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σπαρακτικό μήνυμα στη Χαρούλα: Δεν θα σου ευχηθούμε καλό παράδεισο, γιατί μας πρόλαβες και είσαι ήδη εκεί. Θα σου ευχηθούμε καλή Ανάσταση

Ραγίζει καρδιές το από καρδιάς μήνυμα του Γιώργου Σαγώνα για τον ξαφνικό και τόσο άδικο της Χαρούλας Κανέλλου από τη Ναύπακτο, της αστυνομικού που έσβησε αναπάντεχα εν ώρα υπηρεσίας στην Αθήνα. Χθες η 26χρονη κοπάλε κηδεύτηκε στη Ναύπακτο μέσα σε απίστευτα τργικό κλίμα.

«Απόγεμα Παρασκευής, 21 Ιουλίου 2022 και στον Σεπτό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, έχει ήδη συρρεύσει πλήθος κόσμου για την εξόδιο ακολουθία. Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, συμμαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές, επαγγελματίες, λοιποί συμπολίτες, γνωστοί, άγνωστοι, μικροί, μεγάλοι όλοι εκεί, πιστοί στο απρόσκλητο προσκλητήριο.

Κεφάλια σκυφτά, πρόσωπα θαμπά, βλέμματα βαριά, πόδια συρτά, όμως όλοι ομόθυμοι στο ύστατο χαίρε. Όλοι μαζί με τον καθένα ξεχωριστά και με το δικό του τρόπο να συμπαρασταθούν, όσο, όπως, κι αν είναι δυνατόν, στους σκληρά δοκιμαζόμενους γονείς και όχι μόνο.

Σε μια ατμόσφαιρα αναβλύζουσα δάκρυα, πόνο, συγκίνηση, οδυρμό. Με την τελευταία πράξη του ανθρώπινου δράματος στο κοιμητήριο, κάτω από το κάστρο, η εκλιπούσα παραδόθηκε στην αγκαλιά της μητέρας γης, με όλες τις πρέπουσες τιμές.

Και, ναι μεν τη θρηνήσαμε, ναι μεν τη θάψαμε και την αποχαιρετήσαμε, όμως, ούτε την ενταφιάσαμε, ούτε την αποχωριστήκαμε. Τουναντίον, της αποδώσαμε την τιμιότερη των τιμιότερων τιμή: φωλιάσαμε τη Χαρούλα μας ακόμα πιο βαθιά, ακόμα πιο ψηλά μες την καρδιά μας, ώστε ο καθένας μας κάθε φορά που την ξεφυλλίζει προσεκτικά και επίμονα, να μπορεί να διακρίνει το γλυκό της χαμόγελο, να μπορεί να ατενίσει το καθαρό της βλέμμα.

Η Χαρούλα έφυγε γιατί έτσι το θέλησε ο Πανάγαθος. Ο Πολυεύσπλαχνος όμως φρόντισε και να μείνει. Πως μένει; Ως ένα παιδί σύμβολο, ως ένα προς μίμηση φωτεινό παράδειγμα. Γιατί; Διότι σπαργανώθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε από ευλαβείς, στοργικούς και υποδειγματικούς γονείς-γονείς πρότυπα, γαλουχημένους με το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης.

Διότι μαθήτευσε σε σχολεία με άοκνους, άξιους και διαπρεπείς διδασκάλους, που συνέβαλαν τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ξεχωριστού της χαρακτήρα, της ιδιαίτερης προσωπικότητάς της. Διότι στην τοπική κοινωνία ήρθε σε επαφή, συναναστράφηκε και ζυμώθηκε με αξιόλογους και αξιέπαινους συνανθρώπους μας. Διότι η ίδια και το θέλησε και το επεδίωξε.

Χαρούλα, δεν θα σου ευχηθούμε καλό παράδεισο, γιατί μας πρόλαβες και είσαι ήδη εκεί.

Θα σου ευχηθούμε όμως καλή Ανάσταση, έτσι όπως ρητά και απέριττα στο ιερό Σύμβολο της Πίστεώς μας διατυπώνεται. Την Ανάσταση που κρύβει μέσα της και την αισιοδοξία και την ελπίδα, το ανέσπερο φως της ψυχής μας!

Γιωργος Σαγώνας

Παρόμοια Άρθρα

Χώμα από τη γη του Πύργου στο μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παναχαϊκάρα με τεσσάρα και σπέσιαλ απονομή!

Δημητρίου

Στη δοξολογία στο Μέγα Σπήλαιο