Patra News
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μήνυμα του Παν. Κουνάβη: Καμία ανοχή σε όσους κλέβουν νερό

Παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΥΑ Δυμαίων με καυτές επισημάνσεις με τις οποίες στέλενει μηνύματα και προσπαθεί να δικιολογήσει καταστάσεις.Κυρίως απευθύνεται σε όσους παρανομούν!

«Η ΔΕΥΑ παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποκριθεί στην αποστολή της ώστε να εξασφαλίζει υδροδότηση στα τοπικά διαμερίσματα και να φτάσει νερό σε κάθε σπίτι

Τοπική κοινότητα με 750 κατοίκους θα έπρεπε να καταναλώνει σε ημερήσια βάση περίπου 250-300 κυβικά μέτρα νερό,όμως η ημερήσια κατανάλωση ξεπερνά τα 1000 κυβικά!!! Παραδείγματα τέτοια, υπάρχουν δεκάδες.

Όμως πίσω από αυτές τις διαπιστώσεις, υπάρχει μια αμείλικτη πραγματικότητα και αφορά όλους εκείνους που τη χρήση του νερού την αντιλαμβάνονται ως δυνατότητα ποτίσματος καλλιεργειών, αδιαφορώντας για την δυνατότητα ύδρευσης σε κάθε νοικοκυριό.

Αφορά εκείνους που δεν πληρώνουν, ποτίζουν και διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια νερού όχι όμως στο σπίτι τους, αλλά στο χωράφι τους.

Κάποιοι συνειδητά σπαταλούν νερό στην υγεία των κορόιδων. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, για μια νοοτροπία που χρόνια υπάρχει.Πολλοί καταναλωτές αυτού του είδους με το πρόσχημα του σπασμένου υδρομέτρου σπαταλούν νερό, αντί να ζητήσουν την αντικατάστασή του και να σταματήσουν να ζημιώνουν το κοινωνικό σύνολο.

Η ΔΕΥΑ απέναντι σε αυτόν τον παραλογισμό, έχει λάβει μέτρα που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται. Προχωρά σε αντικατάσταση προβληματικών υδρομέτρων και διακοπές παροχών που δεν καταμετρούνται. Είναι μια προσπάθεια που στόχο έχει την εξοικονόμηση νερού. Παράλληλα υπάρχει και λειτουργεί γραμμή καταγγελιών για περιπτώσεις νεροκλοπής.

Η ΔΕΥΑ ως ανταποδοτική υπηρεσία έχει πηγή εσόδων μόνο τους λογαριασμούς νερού. Τα έσοδά της προορίζονται για επισκευές βλαβών, πληρωμή προμηθευτών και κάλυψη των πάγιων δαπανών της. Απώλεια εσόδων ,σημαίνει μη επισκευή βλαβών, αδυναμία επέκτασης και αντικατάστασης δικτύων και πολλά άλλα. Πάνω απ όλα όμως σημαίνει έλλειψη νερού.

Παράλληλα ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών προς τη ΔΕΥΑ μέσω ΔΟΥ. Έχουν διασφαλιστεί δυνατότητες ρύθμισης οφειλών που για τις πολύ υψηλές φτάνουν και τις 60 δόσεις. Με γνώμονα την σημερινή οικονομική πραγματικότητα προχωρήσαμε σε αυτό το μέτρο ώστε να δώσουμε την δυνατότητα σε κάθε καταναλωτή να ρυθμίσει ή να εξοφλήσει την οφειλή του.

Ή θα υπερασπιστούμε το κοινωνικό σύνολο και το κοινό αγαθό που λέγεται νερό ή θα υποκύψουμε σε όλους εκείνους που με την συμπεριφορά τους ζημιώνουν τον τόπο. Διανύουμε ήδη ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι μέρες με υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν και νερό για κάθε πολίτη. Καταβάλλεται προσπάθεια στο μέτρο του δυνατού να επισκευάζεται κάθε βλάβη άμεσα. Καμία ανοχή όμως σε όσους κλέβουν νερό. Μέτρα και κυρώσεις σε εκείνους που ασυνείδητα ποτίζουν χωράφια και γκαζόν ανεξέλεγκτα».

Παρόμοια Άρθρα

Και ο Νίκος Παπαδημάτος συλλυπητήρια για Γιάννη Γασπαρινάτο

Δημητρίου

Επιταγή ακρίβειας: Τη Μ.Τρίτη θα δοθούν τα 200 ευρώ -Ποιοι οι δικαιούχοι

Nikoleta

Γκάφα του Μπιμπίλα: ο Γιώργος Μάγκας δεν πέθανε!

Χρήστος Βεργαναλάκης