Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πόσα λεφτά προσφέρει η Crown Hellas Can στη ΒΙΠΕ στους εργαζόμενους για την…απόλυσή τους έως Σεπτέμβριο

Ούτε κουβέντα, ούτε διαμαρτυρία μέχρι τώρα από το σωματείο εργαζομένων της Crown Hellas Can στη ΒΙΠΕ Πατρών, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για κλείσιμο του εργοστασίου τέλος Σεπτεμβρίου.

Η διεύθυνση ειδοποίησε τους 121 εργαζόμενους για τις εξελίξεις και παράλληλα, έθεσε υπόψη τους, ένα σχέδιο εθελουσίας αποχώρησης το οποίο καλούνται να αποδεχθούν και να υπογράψουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Πάτρας, είναι ίδιο με αυτό που προτάθηκε στους εργαζόμενους του εργοστασίου Κορίνθου, όπου επίσης ανακοινώθηκε κλείσιμο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στους εργαζόμενους της Κορίνθου -και άρα και στους εργαζόμενους της Πάτρας- προσφέρεται διπλάσια αποζημίωση από την προβλεπόμενη, επίδομα ανεργίας για ένα χρόνο, οικογενειακό επίδομα για όσους έχουν παιδιά, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και κάλυψη ατυχήματος, επίσης για διάστημα ενός έτους.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει στους εργαζόμενους που αποδέχονται την εθελουσία έξοδο, σεμινάρια με εξειδικευμένους συμβούλους, ώστε να τους βοηθήσουν στην επανένταξη στην αγορά εργασίας.

Από το εργοστάσιο της Πάτρας μέχρι στιγμή δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για τις εξελίξεις, καθώς οι δύο πλευρές, εργαζόμενοι και διοίκηση, επικαλούνται όρους εμπιστευτικότητας από την μεταξύ τους διαπραγμάτευση.

Παρόμοια Άρθρα

Γ. Ρώρος: Είναι απαράδεκτο να κρατά ο δήμαρχος σε ομηρία και αγωνία άτομα με ειδικές ανάγκες…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παγώνη: Μην ετοιμάζεστε για γιορτές και ρεβεγιόν

Nikoleta

Πάνω από 1.000 υγειονομικοί ανεμβολίαστοι στην Αχαϊα!

Χρήστος Βεργαναλάκης