Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ποιο Υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου!

Το στίγμα της οργάνωσης του κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους «σκιώδεις υπουργούς» του, δηλαδή τους βουλευτές που θα αναλάβουν τους Κοινοβουλευτικούς Τομείς Εργασίας.

Ετσι, αρμόδιος για το Συμβούλιο της Ευρώπης αναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ οι δυο νέοι βουλευτές Επικράτειας Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής αναλαμβάνουν δυο κρίσιμους τομείς, τον Εξωτερικών και τον Δημόσιας Διοίκησης, Κράτους και Θεσμών.

Στον τομέα Οικονομικών ενεργοποιείται ο Πάρις Κουκουλόπουλος, στον Οικονομίας ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ο ΚΤΕ Ανάπτυξης σπάει στα δυο και τον αναλαμβάνουν ο Γιώργος Νικητιάδης και η Ελένη Βατσινά.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου θα παρακολουθεί το Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Μπιάγκης την Αμυνα κι η Μιλένα Αποστολάκη τη Δικαιοσύνη. Δυο γιατροί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανελαβαν τον ΚΤΕ Υγείας, ο Γιάννης Τσιμάρης κι ο Μπουρχάν Μπαράν, που θα επικεντρωθεί στα θέματα ψυχικής υγείας.

Στον κρίσιμο ΚΤΕ Περιβάλλοντος θα απασχοληθεί ο Μανωλης Χριστοδουλάκης, στην Ενέργεια ο Φραγκίσκος Παρασύρης, οι Μανώλης Χνάρης και Χριστίνα Σταρακά στην Αγροτική Πολιτική, ενώ ο ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανετέθη στον Ανδρέα Πουλά.

Τον τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα έχει πλέον ο Γιώργος Μουλκιώτης, τον ΚΤΕ Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας η ευβοιώτισσα γυναικολόγος Κατερίνα Καζάνη, ενώ τον Υποδομών και Μεταφορών ο Απόστολος Πάνας.

Ο Παύλος Χρηστίδης θα παρακολουθεί τα θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Νάγια Γρηγοράκου τον Πολιτισμό, η Κατερίνα Σπυριδάκη τον Τουρισμό, πεδίο επαγγελματικής ενασχόλησής της, ο Χιώτης Σταύρος Μιχαηλίδης τη Ναυτιλία και ο μυτιληνιός Παναγιώτης Παρασκευαΐδης τη Νησιωτική Πολιτική.

Τέλος, στα δυο σπάει και ο ΚΤΕ Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ανατίθεται στους Ιλχάν Αχμέτ και Χριστίνα Σταρακά.

Παρόμοια Άρθρα

e-ΕΦΚΑ: Ποιες εφαρμογές θα τεθούν εκτός λειτουργίας από την Πέμπτη

Δημητρίου

Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα οι καταβολές στους δικαιούχους της κάρτας αγορών – Αρχές Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Γιώργος Αθανασόπουλος

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

news