Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

Παρών και ο Δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, σε μια παγκόσμια γιορτή του Ολυμπισμού στην Αρχ. Ολυμπία

Την έναρξη των εργασιών της 62ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Ολυμπιακούς Πρεσβευτές στην Αρχαία Ολυμπία κήρυξε πριν τρεις μέρες η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον Λόφο της Πνύκας.

Η Σύνοδος, που διεξάγεται στην Αρχαία Ολυμπία, έχει θέμα «Το Ολυμπιακό Κίνημα και ο Ολυμπισμός στην ψηφιακή εποχή» με ειδικό θέμα: «Η προώθηση της σωματικής δραστηριότητας μέσω στρατηγικών ψηφιακής εμπλοκής και εικονικών αθλημάτων» και τις εργασίες θα παρακολουθήσουν 125 νέοι και νέες από 80 χώρες έως το κλείσιμο τους στις 23 Ιουνίου.

Στην Τελετή Έναρξης παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, οι δύο Αντιπρόεδροι της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και Στέφανος Χανδακάς, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και πλήθος άλλων προσωπικοτήτων της ελληνικής αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Παρών έδωσε και ο πολύ γνωστός και καθολικά αποδεκτός Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλα τα γνωστά πρόσωπα της πολιτικής, κοινωνικής, στρατιωτικής, αθλητικής ζωής της Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος επισήμανε: «Πόσο όμορφα αισθάνομαι που επιστρέφω στο ξεχωριστό αυτό περιβάλλον, στην καθιερωμένη πλέον τελετή έναρξης της Συνόδου των Νέων Ολυμπιακών Πρεσβευτών, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας που στέρησε τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας και άλλαξε τις ζωές μας και τις δράσεις της καθημερινότητας μας!

Στη νέα εποχή που διέρχονται οι σχέσεις ΔΟΕ και ΔΟΑ, η εκπόνηση κοινών δράσεων και η εκτεταμένη επιμόρφωση μελών της ΔΟΕ και στελεχών του Ολυμπιακού Κινήματος στην Αρχαία Ολυμπία θα διαδραματίζουν πρωτεύοντα ρόλο. Δεν νοείται μέλος της στενότερης ή της ευρύτερης Ολυμπιακής Οικογένειας που να μην περάσει έστω λίγες μέρες στην Αρχαία Ολυμπία, εμβαπτιζόμενο στο Ολυμπιακό πνεύμα, στον τόπο από τον οποίο ξεκίνησαν όλα περισσότερα από 2.500 χρόνια πριν!»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αμαλιάδα: Πένθος για το θάνατο πολύ γνωστού δικηγόρου

Χρήστος Βεργαναλάκης

32άρια με αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει!

Δημητρίου

Κατάληξη στη Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δημητρίου