Patra News
Slider Ελλάδα Χωρίς κατηγορία

ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ ΧΙΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΥ (δείτε VIDEO)

Αναβίωσε και φέτος, έστω και πιο περιορισμενα, το έθιμο του ρουκετοπολεμου στον Βροντάδο της Χίου, κάνοντας τη νύχτα – μέρα!

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8μ.μ. του Σαββάτου με τα συνεργεία να στήνουν τις ρουκέτες και να πραγματοποιούν δοκιμαστικές ρίψεις προς τα καμπαναριά των άλλων εκκλησιών ώστε να διασφαλιστεί ότι καμία ρουκέτα δεν θα χτυπήσει κάποιο σπίτι.

Όταν το ρολόι έδειξε 11 μ.μ. ξεκίνησαν οι πρώτες ρίψεις ενώ στις 12 π.μ. ρουκέτες και πυροτεχνήματα σήμαναν την Ανάσταση στον Βροντάδο

Για την ασφάλεια των πιστών, ο «ρουκετοπόλεμος» σταμάτησε περίπου στις 22:45 και στη συνέχεια , λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση.

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, εθελοντές και ο δήμος Χίου πήγαν να μαζέψουν τα απομεινάρια του «ρουκετοπόλεμου» από τις αυλές των σπιτιών.

Σημειώνεται ότι φέτος τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα με τον δήμο της Χίου να μοιράζει πυροσβεστήρες αλλά και να τοποθετεί βρύσες γύρω από τις εκκλησίες. Το ραντεβού της πασχαλινής παραδοσιακής «μάχης» ανανεώνεται για το Πάσχα του 2025.

 

Πηγή: lifo.gr

 

Παρόμοια Άρθρα

Σύμβουλος διακοπών προειδοποιεί: Δείτε γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα υδρομασάζ

Nikoleta

Αυξημένα μέτρα από Τροχαία λόγω Πάσχα και Πρωτομαγιάς

Δημητρίου

Καταγγελία – σοκ στην Κω: «Με βίαζε στην παραλία όλο το βράδυ»

Nikoleta