Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Παραεκκλησιαστικοί κύκλοι κατηγορούν τον δεσπότη της Πάτρας ότι φρενάρει κόσμο από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Λεωφορεία έχουν ναυλώσει αρκετοί πατρινοί για να ανέβουν στην πλατεία Συντάγματος αύριο την Κυριακή και να είναι παρόντες στο συλλαλητήριο που γίνεται εκεί στις 3μμ κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της υιοθεσίας παιδιών.

Μπροστάρηδες γνωστοί σύλλογοι που είχαν έντονη δραστηριότητα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φωνάζοντας κατά του εμβολίου, σύλλογοι που ήθελαν να δείξουν ότι βρίσκονται κοντά στην εκκλησία.

Ρόλο σε αυτές βέβαια τις εκδρομές λέγεται ότι παίζουν και κάποιοι από τους «σκληροπυρηνικούς» της τοπικής εκκλησίας και των ενοριών.

Η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι δεν συμμετέχει σε κανένα από αυτά τα συλλαλητήρια που είναι να γίνουν.

Την ίδια ώρα κάποιοι από αυτούς τους έχουν φτάσει στο σημείο να τα βάζουν και με τον Μητροπολίτη Πατρών, κατηγορώντας τον σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ότι επειδή καλεί σε συγκέντρωση – προσευχή το απόγευμα της Κυριακής στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, ζητώντας σε σχετική εγκύκλιο την παρουσία όλων των εφημέριων των ενοριών, «κόβει» πιστούς που θα ανέβαιναν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Οι κύκλοι αυτοί λοιπόν θεωρούν μετριοπαθή την στάση του Μητροπολίτη Πατρών και φτάνουν στο σημείο να την χαρακτηρίζουν έως και υποκριτική.

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή (11/2) στις 3 το μεσημέρι, απευθύνει η «Εστία Πατερικών Μελετών».

Με την επίσημη Εκκλησία να έχει πάρει αποστάσεις από λαοσυνάξεις η μη κερδοσκοπική εταιρεία τάσσεται «κατά της θεσμοθέτησης ‘’γάμου’’ καί υιοθεσίας από ομοφυλόφιλους, την κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας, την αλλοίωση του θεσμού της οικογένειας».

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι ακόλουθοι φορείς: ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ (Ε.ΡΩ.), Κίνημα υπέρ της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογενείας, “Μαμά, Μπαμπάς και παιδιά”, «Ορθόδοξος Φιλανθρωπικός Σύλλογος Ἅγιος Αλέξιος, ο άνθρωπος του Θεού», Ορθόδοξη Φιλανθρωπική Αδελφότης “Ἅγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”, Ορθόδοξος Ιεραποστολική Αδελφότης «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Ορθόδοξος Σύλλογος ‘’Άγιος Σάββας’’, Πανελλήνιος Σύνδεσμος για την ελληνορθόδοξη παράδοση “Παρακαταθήκη”, Ελληνική Ὀρθόδοξη Νεολαία (Ε.Ο.Ν.), ΙΝΚΑ Πειραιά».

Παρόμοια Άρθρα

Γιατί ο Δημ. Σπανός σκέφτεται ν’…αλλάξει δουλειά!!!

Χώμα από τη γη του Πύργου στο μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φόβος και τρόμος στην Παναχαϊκή: αν βρεθεί μπλεγμένη στην έρευνα, οδηγείται σε υποβιβασμό και αφανισμό!!!