Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ: 60.000 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα, ξεχύθηκαν στους δρόμους, για την αποψινή Ποδαράτη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Οι καρναβαλιστές συμπαρέσυραν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα μεταμορφώνοντας όλη την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας, δημιουργίας  και διασκέδασης.

Έδωσαν έτσι τον τόνο, για την μεγάλη Κυριακάτικη Παρέλαση, που θα αποτελέσει ένα εντυπωσιακό πανόραμα χρωμάτων, φαντασίας, έμπνευσης, και πάνδημης συμμετοχής σε μια ατμόσφαιρα γενικευμένης γιορτής.

 

Στην νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου, παρήλασαν τα άρματα του Δήμου: «Προπομπός», «Βασιλιάς Καρνάβαλος – Ο Βασιλιάς της Παγκοσμιοποίησης», άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Αύριο Κυριακή, τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα ή μεγάλες τροχήλατες κατασκευές. Συγκεκριμένα τα 28 άρματα των πληρωμάτων που θα παρελάσουν μόνο την Κυριακή, αφορούν στα πληρώματα:

40 «Ξε…..πλύστρες», 1 «Στρατηγοί Πατρινού Καρναβαλιού», 15+31+183 «Ράβε ξήλωνε», 222        «Ποπ», 53    «Metamorfosis», 60 «Led Zeppelin», 210 GEN-AI-2024», 11 «Δαν…Τέλειον», 41 «Τύπος και Υπογραμμός», 77 «Creme de la creme», 135 «Λεγεώνα Τραλαλά», 62 «Μπούλα Λα»,  128 «Τσαλα-Φετινοί», 211 «Μεγέ Μελέ», 78 «The Freak Show», 30 «Νάχα Χείλια Μάτια», 225 «Πάλι θα κρατάμε το φανάρι?», 58 «Vene – Kings», 204       «Lollipops», 178 «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», 114 «Timpanistis (Daba Duba)», 105 «PA..PARIS DAKAR», 170 «Kimono», 4 «Χρυσέμποροι Λαδιού», 245 «ΤΟΞ-ΟΙΚΟΙ», 104 «Τζέρτζελα και Αρλεκίνοι μέσα στου χορού τη δίνη…», 24 «Ξύπνα Βασίλη μου γιατί χανόμαστε», 215 «Rock n΄ roll baby disco».

 

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα παρελάσουν τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο, γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής θα πάρει τη σκυτάλη από τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου,  στην οποία δεν παρουσιάστηκαν οι κατασκευές και  τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Γούναρη. Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 14.00 και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

 

Παρόμοια Άρθρα

Δεν βρίσκει ο ιατροδικαστής από τι πέθανε ο θρυλική Ματούλα!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Τι υποσχέθηκε ο Σταϊκούρας στον Αβραμόπουλο για την Νέα Πατρών-Πύργου

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ; ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΟΤΙ… ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ.

Παναγιώτης Ρηγόπουλος