Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ! (φωτό)

Έντονη καρναβαλική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης

το μεσημέρι του Σαββάτου

 

Την πιο γλυκιά καρναβαλική αναστάτωση ένιωσαν οι Πατρινοί και οι χιλιάδες επισκέπτες που, το μεσημέρι του Σαββάτου (16 Μαρτίου), είχαν ξεχυθεί στους δρόμους για να δουν το πλήθος των καρναβαλικών δράσεων που είναι σε εξέλιξη.

Όλη η πόλη στο πόδι με κέφι, ευθυμία και τις μεταμφιέσεις σε πρώτο πλάνο. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, ο σοκολατοπόλεμος, το γλυκό έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, έδωσε το «παρών».

Τα οχήματα με τους εκπροσώπους των σωματείων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίκτες» και «Σοκολατοβροχή» με τη συνοδεία του μουσικού άρματος, παρέλασαν και σκόρπισαν χαρά στον κόσμο που βρισκόταν στα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων και στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Ο αναλλοίωτος και ανθεκτικός στο πέρασμα του χρόνου σοκολατοπόλεμος με τις γνωστές συναρπαστικές ρίψεις σοκολατών  τόνισε κι άλλο το καρναβαλικό χρώμα στο κέντρο της Πάτρας με τους σοκολατορίχτες να προγλυκαίνουν τον κόσμο ενόψει της ποδαράτης παρέλασης.

 

Παράλληλα εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των «Στρατηγών του Πατρινού Καρναβαλιού» που πεζοί με τις εξαιρετικές στολές τους αλλά και με τα εμπνευσμένα στολισμένα οχήματα-λιμουζίνες τους, έδωσαν καρναβαλική λάμψη και σατιρική χροιά στο κέντρο της πόλης. Τέλος με απανωτούς γύρους το Patras Carnival Bus με έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς και σοκολατορίψεις έδινε τον δικό του αποκριάτικο τόνο.

Το ραντεβού των αναρίθμητων καρναβαλιστών ανανεώνεται για σήμερα στις 18.30 που θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου πλημμυρίζοντας την Κορίνθου και περιμετρικά την πλατεία Γεωργίου.

Παρόμοια Άρθρα

Ψηφίδες Ελευθερίας στη Διακίδειο

Δημητρίου

Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Πιερία και Πέλλα – Μεγάλες ζημιές στην Αριδαία – Κλειστά τα σχολεία

Γιώργος Αθανασόπουλος

Πάτρα: “Αν δεν βαριέμαι και έχει ήλιο θα ανοίξω…” – Επικό το σημείωμα καταστηματάρχη!

Nikoleta