Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Κραυγή απόγνωσης από τους αγρότες της Ηλείας

Μετά την παράταξη των τρακτέρ στην διασταύρωση Λεχαινών από την περασμένη Παρασκευή, οι αγρότες του Κάμπου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο συγκεκριμένο σημείο. Αγρότες και αγρότισσες συγκεντρώθηκαν για να διατρανώσουν τα αιτήματα του αγροτικού κλάδου που αφορούν όλη την Ελλάδα.

Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Νίκος Μαρινόπουλος σε δήλωσή του στο ilialive.gr τόνισε ότι “…. έχουμε βγει στους δρόμους για το πετρέλαιο όπως ξέρουν όλοι, για την ακρίβεια, για τα φυτοφάρμακα, για την σύνταξη για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, για την μητέρα μου που παίρνει 320 €. Ποιος θα ζήσει με αυτά τα χρήματα;

Έχουμε κινητοποιηθεί για όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν και συνεχίζουμε δυναμικά. Θα ανέβουμε όλοι μαζί στην Αθήνα, προσπαθούμε για κάτι καλύτερο και πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε. Η συνέχεια θα τα δείξει όλα”.

Ο Σάκης Σμέρος αγρότης από το Βαρθολομιό, ανέφερε ότι “… τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολύ μεγάλα και δεν είμαι σίγουρος και αν οι βορειοελλαδίτες συνάδελφοι τα έχουν βάλει όλα. Ακούω για την ενέργεια, το πετρέλαιο αλλά δεν έχω ακούσει για τα εισοδήματα, καθώς φέτος πουλήσαμε το καλαμπόκι 10 λεπτά λιγότερα από πέρυσι.

Έχουμε προβλήματα με τους εργάτες γης. Έχουμε προβλήματα με την διάθεση των προϊόντων, καθώς δεν έχουμε παραγωγή σχεδόν καμία. Η περιοχή που βρισκόμαστε εδώ, είναι κατεξοχήν περιοχή που παράγει πατάτες και καρπούζι.

180.000 τόνους έφεραν πέρυσι το 2023 από αιγυπτιακές πατάτες.30.000 τόνους λεμόνια από την Ολλανδία.

Με τους δασμούς τι γίνεται; Με τα γεωργικά φάρμακα; Εμείς κάνουμε πιστοποίηση στα προϊόντα μας πάνω από 10 χρόνια. Με κόστος το οποίο δεν το λαμβάνουμε. Τα προβλήματα αυτή τη στιγμή στον δρόμο δεν μπορούμε να τα περιγράψουμε…. Είναι πολλά…”.

Η αγρότισσα Καλλιόπη Ψυχογιού από την πλευρά της είπε ότι “… τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. Η ζωή έχει γίνει πάρα πολύ δύσκολη, δεν έχουμε χρήματα.

Το εισόδημα είναι πενιχρό, οι επιδοτήσεις έχουν κοπεί, το πετρέλαιο είναι πολύ ακριβό για μας που είμαστε άνθρωποι του μεροκάματου. Οι εφοπλιστές από την άλλη και οι αλιείς έχουν πετρέλαιο χωρίς δασμούς. Γι’αυτό είμαστε όλοι στα μπλόκα…”.

Παρόμοια Άρθρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος στο Υπουργείο για σταφίδα και αποζημιώσεις

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΒΑΦΤΙΣΕ” ΤΟΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΩΣ… “ΜΠΟΥΝΙΔΗ”! – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ

Τώρα η κρίσιμη ώρα για Καϊλή! Τι λένε οι δικηγόροι; Τι θα γίνει με την κόρη της

Γιώργος Αθανασόπουλος