Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Επίθεση αναρχικών σε δύο στόχους στην Πάτρα στη μνήμη του Αντώνη Καργιώτη

Το Προλεταριακό Μέτωπο Ταξικής Οργής με ανακοίνωση του αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα στην Πάτρα, στα γραφεία του τοπικού πρακτορείου της Blue Star και σε ΑΤΜ Τράπεζας.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

Τα ξημερώματα της Τρίτης 19/9 επιλέξαμε να:

•Επιτεθούμε με βαριοπούλες στα γραφεία της Blue Star Ferries (ανήκει στον όμιλο Attica Group) στην Όθωνος Αμαλίας.

-Προκαλέσουμε φθορές στην οθόνη και το πληκτρολόγιο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στη περιοχή Ταραμπούρα (Η συγκεκριμένη τράπεζα ανήκει επίσης στην Attica Group).

Οι ενέργειες μας αυτές αφιερώνονται στον Αντώνη Καρυώτη.

Η δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από υπαλλήλους της Blue Star Ferries αποτελεί ένα παράδειγμα κοινωνικού κανιβαλισμού με ρατσιστικά χαρακτηριστικά (καθώς ο ίδιος ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και επιπλέον κατόπιν σχετικών δηλώσεων οι δολοφόνοι νόμιζαν πως ήταν “μαύρος” και “Πακιστανός” το οποίο έρχεται να προστεθεί ως μια έκφανση της κρατικής και καπιταλιστικής βίας και βαρβαρότητας που δεχόμαστε ως από τα κάτω κομμάτια της κοινωνίας, ως εκμεταλλευόμενοι/ες ως καταπιεσμένοι/ες.

Δέκα χρόνια μετά την δολοφονία του Θανάση Καναούτη από ελεγκτές για ένα εισιτήριο λεωφορείου και δέκα χρόνια από την φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής η πραγματικότητα που βιώνουμε κατακλύζεται από εργατικά “ατυχήματα”, όπως τα 2 χθεσινά στον Βόλο, από κρατικές δολοφονίες φτώχεια, εξαθλίωση, γυναικοκτονίες, καμμένα δάση και πλημμυρισμένα χωριά. Το Κρατικό Καπιταλιστικό Πατριαρχικό σύστημα ζέχνει αίμα και θάνατο.

Το σύνθημα “Εργατικά ατυχήματα και σφαίρες στο ψαχνό τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ” είναι ποιο ρεαλιστικό από ποτέ καθώς η επίθεση απέναντι στους ανθρώπους της τάξης μας κλιμακώνεται ραγδαία.

Ο ρόλος μάλιστα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων εντός αυτής της συνθήκης είναι να ξεπλένουν τα κρατικά εγκλήματα και να λαμβάνουν τον χαρακτήρα του αποσβέστη της κοινωνικής και ταξικής οργής. Απέναντι σε αυτή τη δυστοπία, επιλέγουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση και να επιστρέψουμε ένα κομμάτι της βίας που δεχόμαστε καθημερινά.

Επαναστατική βία σημαίνει επίθεση στο κόσμο της εξουσίας, της κυριαρχίας και του ολοκληρωτισμού.

Στέλνουμε εξεγερτικά σινιάλα στον αγώνα των κρατουμένων και των έγκλειστων αγωνιστ(ρι)ών που αντιστέκονται απέναντι στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

 

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε ένα εμβληματικό στέλεχος της οικογένειας ποτοποιών Πιλαβά

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φωτογραφίες από τη Καρναβαλούπολη στα Παλιά Σφαγεία

news

Ο Κατσαρίδας και ο Ζουμπάς είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους νεαρούς στο Αγρίνιο!

Χρήστος Βεργαναλάκης