Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ “ΑΠΟΛΛΩΝΑ”: Τώρα κατεδαφίζουν ακόμα και τους τοίχους! Ο Δήμος απλά… παρακολουθεί!

Συνεχίζεται, αλλά άγνωστο από ποιους, η κατάληψη στο μνημείο του Δημοτικού Θεάτρου “Απόλλων”, ενώ την ίδια ώρα άγνωστοι περιθωριακοί, ξηλώνουν τους τοίχους, καταστρέφουν τις πόρτες, τα σκαλοπάτια και τις κολώνες του αριστουργήματος του Ερνέστου Τσίλερ!

Ολόκληρη πόλη, με ευθύνη του Δήμου Πατρέων, παραμένει απαθής και ανήμπορη να εμποδίσει την καταστροφή και βεβήλωση του ιστορικού και πολιτιστικού αυτού μνημείου!

Εν τω μεταξύ και ενώ έχει διακοπεί η κατάληψη των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις εγκαταστάσεις του Μπαρρυ, συνεχίζεται η κατάληψη στον “Απόλλωνα”, από άλλη διαφορετική συντονιστική επιτροπή κατάληψης!

Κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει μέσα στο κτίριο, αφού πρόσβαση δεν υπάρχει και η Δημοτική περιουσία είναι ένα μεγάλο ξέφραγο αμπέλι!

Ο Δήμος Πατρέων και το ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ απλα παρακολουθούν την βεβήλωση του μνημείου, χωρίς να παρεμβαίνουν για να προφυλάξουν το χώρο.

Παράλληλα, η κατάληψη έχει επιφέρει και οικονομική ζημιά στο ΔΗΠΕΘΕ, αφού η εαρινή παραγωγή “Isadora” της τοπικής μας αυλαίας, ουδέποτε ξεκίνησε λόγω της κατάληψης του θεάτρου.

Ο προϋπολογισμός της παραγωγής είναι της τάξεως των 52.000 ευρώ, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού, θα πληρωθεί κανονικά στους συνεργάτες και συντελεστές του έργου, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει παιχθεί ούτε μια μέρα!

Σε όλα αυτά ο Δήμος Πατρέων παραμένει απλός θεατής, στο όνομα υπεράσπισης των κινητοποιήσεων των σπουδαστών, αγνοώντας όμως ποιοί τελικά είναι αυτή την ώρα μέσα στον “Απόλλωνα”, κάνοντας κατάληψη στο μνημείο!

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Πάλι άνεργος ο Κατσουράνης…

Εκοψαν βασιλόπιτα οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές

Δημητρίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ