Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δήμος Ερύμανθου: Γιατί μας κλείνετε το ΕΛΤΑ; Είναι άδικο και άστοχο

Αντίδραση από το Δήμο Ερυμάνθου για το «λουκέτο» στο ΕΛΤΑ Ερυμάνθειας

Η ανακοίνωση του Δήμου Ερυμάνθου αναφέρει:

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛΤΑ Ερυμάνθειας εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου.

Όπως αναφέρεται σε αυτό «με έκπληξη και απορία πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες προς τους κατοίκους του δήμου μας υπηρεσίες, αναστέλλοντας τη λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Ερυμάνθειας από τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, που εξυπηρετεί τα 16 χωριά της περιοχής, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στις Δημοτικές Ενότητες Τριταίας και Καλεντζίου.

Η εξέλιξη αυτή στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει τους κατοίκους ενός ολόκληρου ορεινού Δήμου δεδομένου του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της περιοχής, καθώς παρατηρούνται υψομετρικές διαφορές και μακρινές δυσπρόσιτες αποστάσεις προς εξυπηρέτηση των κοινοτήτων και των κατοίκων αυτών.

Όσον αφορά στην Ερυμάνθεια, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που επιχειρείται να κλείσει το ταχυδρομικό κατάστημα, καθώς αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και το 2020 αλλά η δημοτική αρχή την είχε αποτρέψει.

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται κοινωνικά άδικη και οικονομικά επιζήμια για την καθημερινότητα των ηλικιωμένων κατοίκων, καθώς και των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής, και έρχεται σε ακολουθία απομάκρυνσης και αποψίλωσης πολλών άλλων υποδομών από την περιοχή μας, προσδίδοντας μια εικόνα μαρασμού, υποστελέχωσης και υποβάθμισης.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση και την έντονη διαμαρτυρία μας στην αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος.

Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να επανεξετάσει την απόφασή της, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας και να μην υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, ώστε το τοπικό υποκατάστημα της Ερυμάνθειας να συνεχίσει να λειτουργεί, εξυπηρετώντας τους ως επί το πλείστον γεωργούς, κτηνοτρόφους αλλά και συνταξιούχους ηλικιωμένους συνδημότες μας που αδυνατούν να μετακινηθούν».

Παρόμοια Άρθρα

Οι ατάκες του Νίκου Παππά για τον Μητσοτάκη στην Κόρινθο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ξανά με τον Πατριάρχη ο Κατσανιώτης!

Δημητρίου

6η ΥΠΕ: ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΤΗΝ Μ. ΤΡΙΤΗ ΣΕ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος