Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ… ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΚΙΑΘΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας μετά τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου προγραμματίζει την Διεθνή Θερινή Ακαδημία Λόγου.

 

Η Πάτρα με το P.W.P.F (Patras World Poetry Festival) δημιουργεί την απαιτούμενη πολιτιστική εξωστρέφεια καθώς ως αναγνωρισμένος φορέας πολιτισμού τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές συνομιλεί άμεσα με τους αντίστοιχους φορείς στο εξωτερικό. Σε ετήσιο επίπεδο διαμορφώνει τη λογοτεχνική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας με τις δράσεις που προτείνει και συνοδοιπορεί με τη λογοτεχνία στην ευρύτερη περιοχή.

Με αρωγούς τα Πανεπιστήμια της περιοχής, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και δήμους και ιδρύματα πολιτισμού.

Δυστυχώς όμως, χωρίς τη συμπαράσταση του Δήμου Πατρέων!!!

 

 

Πρόσφατα εκπροσωπήθηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου στο εθνικό περίπτερο της χώρας μας. Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως και ιδρυτής του P.W.P.F ποιητής Αντώνης Δ. Σκιαθάς, η αγαστή συνεργασία με την Greek Library of London και τη Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού έφερε τους απαιτούμενους πνευματικούς καρπούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης η παρουσία μας ήταν ορατή και δημιουργήθηκε πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς λογοτεχνικούς φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα άμεσα σχέδια του CultureBook και του Γραφείου Ποιήσεως, εκτός των άλλων είναι το 7ο Patras World Poetry Festival που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου, καθώς και η πρώτη θερινή Διεθνής Ακαδημία Λόγου που προγραμματίζεται κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα για νέους συγγραφείς, ποιητές και ποιήτριες το ερχόμενο καλοκαίρι.
Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου 2024!

 

Η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη ΔΕΒ του Λονδίνου αποτελεί τη συνέχεια των επιτυχημένων εθνικών αποστολών του περασμένου έτους που πραγματοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού (41η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Liber στη Μαδρίτη στην Ισπανία, 75η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης στη Γερμανία, 42η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, 37η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό).

Με γενικό τίτλο GREECE: Greek books & writers και με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της χώρας, στον διεθνή χώρο, και την προώθηση της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, η Διεύθυνση Γραμμάτων συνεργάζεται με τις τοπικές πρεσβευτικές και προξενικές αρχές και φορείς ελληνικών συμφερόντων, με τις ακαδημαϊκές δομές ελληνικών σπουδών ανά χώρα και τις ενώσεις τους ανά ήπειρο, καθώς και με ξένα μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς και επαγγελματικές ενώσεις.

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΗΕΠΗΝ: ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ – ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Νεκρός ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Parasite”

Καρβουνιάρης

Η μυστηριώδης διαδρομή των 104.037 στην Μανταλένα Καϊλή

Γιώργος Αθανασόπουλος