Patra News
Slider Οικονομία

Σούπερ ντιλ: Πώς ενώνονται η Wind και η Nova!!!

Τα χέρια έδωσαν τελικά ο όμιλος της United και η Wind ολοκληρώνοντας ένα deal που φημολογείται εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια η United Group, πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas. Το ύψος της εξαγοράς, μάλιστα, κινήθηκε στην περιοχή του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.
Στόχος της συναλλαγής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος, είναι η United Group να συνδυάσει τη Wind με την υφιστάμενη εταιρεία της και πάροχο συνδρομητικής τηλεόρασης, Nova, δημιουργώντας τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα πάροχο υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης.
Υπό αυτό το πρίσμα, το ενοποιημένο σχήμα Wind – Nova θα διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αυξάνοντας την παρεχόμενη αξία για τους καταναλωτές στην Ελλάδα, μέσω συνδυαστικών προσφορών, νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η United Group.
Παράλληλα, θα ανοίξει τον δρόμο και για ισχυρές συνέργειες στον κλάδο της πληροφορικής (ICT), όπου το νέο σχήμα αναμένεται να διεκδικήσει αρκετά από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εταιρείες το 2021 δημιούργησαν τμήματα ICT.
Επιπλέον, η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group ενισχύει σημαντικά το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, αφού θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά (31%) του συνολικού του τζίρου.

Παρόμοια Άρθρα

Συλλαλητήριο ετοιμάζει ο δήμος Πατρέων την Παρασκευή για το Καραμανδάνειο!

Πώς θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια στα Πανεπιστήμια

Μπαίνουν κι άλλες κορύνες στην Πατρών-Πύργου, μεγαλώνει η ασφάλεια, αλλά και η διάρκεια του ταξιδιού

Χρήστος Βεργαναλάκης