Patra News
Slider Κόσμος

Χαμός Κυρίου στην Ισπανία με τη φωτογραφία του Ιησού!

Έντονες αντιδράσεις από υπερσυντηρητικούς και ακροδεξιούς κύκλους προκάλεσε αφίσα του Χριστού στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Η αφίσα καταγγέλθηκε ως «σεξουαλική» και «ομοφυλοφιλική».

Ο καλλιτέχνης Σαλουστιάνο Γκαρθία απεικόνισε τον Χριστό μετά την ανάσταση ημίγυμνο, μπροστά σε κατακόκκινο φόντο.

Το κάτω μέρος του σώματός του καλύπτεται από ένα λευκό πανί. Σύμφωνα με το Συμβούλιο Αδελφοτήτων και Συντεχνιών, που διοργανώνει τις κύριες εκδηλώσεις της εβδομάδας του Πάσχα στην πόλη του ισπανικού Νότου, η αφίσα δείχνει «τη λαμπερή πλευρά της Μεγάλης Εβδομάδας» με το «καθαρότερο ύφος αυτού του διάσημου ζωγράφου».

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, κατήγγειλαν την αφίσα ως «σεξουαλικοποιημένη». Ένας εξ’ αυτών ανέφερε ότι, ο Χριστός, απεικονίζεται «θηλυπρεπής» ενώ ισχυρίστηκε ότι η αφίσα, δε συνάδει με το πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στο κρεσέντο των αποδοκιμασιών προχώρησε και ο Χαβιέρ Ναβάρο του ακροδεξιού κόμματος Vox, ο οποίος ισχυρίστηκε μέσω ανάρτησης στο Χ ότι, η αφίσα, «επιδίωξε να προκαλέσει» ενώ συμπλήρωσε ότι, αυτή, δεν προωθεί τον στόχο της «ενθάρρυνσης των πιστών να συμμετάσχουν στη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη»

Με τον καλλιτέχνη επικοινώνησε η δεξιά εφημερίδα ABC. Ο ίδιος δήλωσε πως, η απεικόνιση του Χριστού, που βασίστηκε σε εικόνα του γιου του, ήταν «ευγενική, κομψή και όμορφη», καθώς και ότι δημιουργήθηκε με «βαθύ σεβασμό».

Ο Γκαρθία επέμεινε ότι «πρέπει να είσαι τρελός για να δεις σεξουαλικότητα στην εικόνα του Χριστού μου» καθώς και ότι, στην εικόνα του, δεν υπάρχει «τίποτα που δεν έχει ήδη αναπαρασταθεί σε έργα τέχνης που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πίσω».

Από πλευράς του, ο ηγέτης του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, Χουάν Εσπάδας, έσπευσε να υπερασπιστεί το έργο τέχνης, κάνοντας λόγο για «εκφράσεις ομοφοβίας και μίσους».

Όπως είπε, η αφίσα, συνδυάζει την «παράδοση και τη νεωτερικότητα» της περιοχής. Στην καθολική Ισπανία και ιδίως στη Σεβίλλη, οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

 

Παρόμοια Άρθρα

Εφυγε από τη ζωή πολύ γνωστός γιατρός του Αιγίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Drone talks για Φωκίωνα Ζαΐμη

Δημητρίου

Πανηγυρική αθώωση – δικαίωση του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου για υπόθεση πλαστογραφίας

Χρήστος Βεργαναλάκης