Patra News
Κόσμος

Τουρκία: «Ο νεκρός είναι πια ένας αριθμός» – Μαζικές κηδείες για όσους δεν αναγνωρίστηκαν

Μία εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε Τουρκία και Συρία, οι δύο χώρες μετράνε τις πληγές τους, καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει στοιχήσει έως τώρα τη ζωή σε περισσότερους από 35.000 ανθρωπους, ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται χιλιάδες.

Σε μια μόνο πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο Καραμανχαράς περισσότερα από 5.000 θύματα του καταστροφικού σεισμού θάφτηκαν σε ένα μαζικό νεκροταφείο την Κυριακή, φέροντας μόνο έναν αριθμό και όχι ονόματα, καθώς δεν είναι εφικτό να ανγνωριστούν όλα αυτά τα πτώματα. Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, ο αριθμός αυτός πρόκειται να φτάσει τα 10.000 άτομα.

«Οι ταφές γίνονται με σεβασμό, αλλά γίνονται μικρές τελετές και δεν υπάρχουν πενθούντες», μεταδίδει ο Μπέρναρντ Σμιθ του Al Jazeera. Μάλιστα, μερικές φορές, θάβονται μόνο μέρη του σώματος.

Οι δρόμοι της Καχραμανμάρας, όπου κάποτε έμεναν στα σπίτια τους 500.000 άνθρωποι, έχουν ισοπεδωθεί πλήρως καθώς οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Όσο περνούν οι ώρες, οι πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες εξανεμίζονται. Μέλη της ανθρωπιστικής βοήθειας και κάτοικοι δήλωσαν ότι οι συνθήκες ασφαλείας στις πόλεις έχουν επιδεινωθεί καθώς ληστεύονται σπίτια και επιχειρήσεις που έχουν καταρρεύσει.

Tourkia seismos

tourkia seismos

tourkia seismos

tourkia seismos

Παρόμοια Άρθρα

Ξεπερνούν τις 33.000 τα θύματα του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Nikoleta

Πίστευε ότι την απατά αλλά το Facebook την διέψευσε (pic)

Nikoleta

Πρόστιμα-μαμούθ σε Google-Facebook για τα cookies

Nikoleta