Patra News
Slider Κόσμος

Έγκλημα πολέμου ο βομβαρδισμός της εκκλησίας, λέει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων-

Στόχος «ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής» έγινε το βράδυ της Πέμπτης ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα, όπου είχαν καταφύγει πολλοί άμαχοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στην πόλη της Γάζας, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών στους 8.

Γυναίκες και παιδιά ήταν μεταξύ εκείνων που σκοτώθηκαν στην επίθεση στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη γειτονιά al-Zaytoun της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου είναι η παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας. Βρίσκεται κοντά σε τζαμί στην ιστορική συνοικία της πόλης της Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

Το Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέφρασε την «εντονότερη καταδίκη» του για την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Γάζα.

«Η στόχευση εκκλησιών και των ιδρυμάτων τους, μαζί με τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους λόγω ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών σε κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες 13 ημέρες, συνιστά έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο.

Το ερώτημα είναι η ελληνική κυβέρνηση θα τολμήσει να μιλήσει;

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εγγυηθεί για την ασφάλεια της εκκλησίας!

Παρόμοια Άρθρα

Δηλητηριώδες σχόλιο Σπίρτζη για την ΕΛ.ΑΣ…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Στην παραλία Αιγίου η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Παναχαϊκή έπιασε δουλειά για Κηφισιά

Δημητρίου