Ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Φωκίων Ζαΐμης ήταν παρών την Κυριακή στη μαρίνα της Πρέβεζας , στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Authentic-Olive-Net: Πιστοποίηση της αυθεντικότητας και ανάπτυξη δικτύου προώθησης ελαιοκομικών προϊόντων κοινής διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Ιταλίας 2014-2020».
Στον χαιρετισμό του ο κ. Ζαΐμης, τόνισε τη σημασία της πιστοποίησης του ελαιολάδου και πώς αυτή μπορεί να διαφοροποιήσει και να επιτύχει ένα συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την εκάστοτε μικρομεσαία – τοπική επιχείρηση ελαιολάδου.
Έπειτα, ο κ. Ζαΐμης, επεσήμανε τη συμβολή της αρμονικής συνεργασίας των Αρμοδίων Περιφερειακών Αρχών (Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης), των Επιμελητηρίων καθώς και των Ερευνητικών Ινστιτούτων, με σκοπό την μεταφορά τεχνογνωσίας και εύκολα εφαρμόσιμων διαδικασιών από τις επιχειρήσεις ,ώστε ο ελαιοκομικός κλάδος και πιο συγκεκριμένα το ελαιόλαδο να αποτελέσει την έξυπνη, βιώσιμη και ισχυρή εξαγωγική οικονομία της χώρας μας.
Πραγματοποιήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ελαιο-γευσιγνωσία 5 ποικιλιών ελαιολάδου, δύο ελληνικών (Λιανολιά Κερκύρας και Κορωνέικη) και τριών ιταλικών (Κορατίνα, Περανζάνα και Φαβολόζα), καθώς επίσης και γαστρονομική επίδειξη συνταγών από τους Chef κ. Γεώργιο Παλησίδη και κ. Pasquale Lembo με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο.