Patra News
Ελλάδα

Φωτιά στη Βούλα: Χάος, καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Καταστροφή και απελπισία! 23 καμένα σπίτια και άλλα τέσσερα αυτοκίνητα, χάος, απόγνωση, έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων, μεγάλες εκτάσεις που έγιναν στάχτη, περιοχές χωρίς ρεύμα, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και πλέον επεκτείνεται μέχρι το Πανόραμα Βούλας.

Και όλα αυτά όταν υπήρχαν οι γνωστές διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι φέτος έτοιμος για την αντιπυρική περίοδο. Όμως στην πρώτη μεγάλη φωτιά στην «καρδιά» της Αττικής, η οποία παραμένει ανεξέλεγκτη η κατάσταση έφυγε εκτός ελέγχου με το κράτος για πολλοστή φορά να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Η φωτιά στη Βούλα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε δόθηκε σχετική εντολή για ενισχύσεις από βόρεια Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Παράλληλα, διασώστες μετέφεραν στο στρατιωτικό νοσοκομείο έναν πυροσβέστη με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα δύο κατάκοιτοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, ενώ η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη μέσα στα σπίτια στην ‘Ανω Βούλα, εκδηλώθηκε η δεύτερη εστία στο βουνό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη, σε σημείο με δάσος, όπου πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Το μέτωπο που απασχολεί τους πυροσβέστες είναι της δεύτερης πυρκαγιάς στο βουνό, όπου εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το μέτωπο αυτό αντιμετωπίζεται κυρίως από τις εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν.

Για την εικόνα της πυρκαγιάς αναμένεται ότι θα γίνει ενημέρωση αργότερα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης  έκανε λόγο για 5 μέτωπα  το  ένα κοντά στο άλλο, με σημαντικότερο  αυτό πάνω από την Σχολή Ευελπίδων.

Επίσης εντολή ν’ ανοίξει το 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας έδωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προκειμένου να φιλοξενηθούν όσοι κάτοικοι της περιοχής έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν.

Από νωρίς το απόγευμα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνονται  εκτροπές  κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου , Τροίας και Πριάμου, Έκτορος και  Πάτροκλου, Θεσσαλίας και  Αρματολών.

Παρόμοια Άρθρα

Περιμετρική Πότε και για πόσο κλείνει ο κόμβος της Οβρυάς

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο δήμαρχος στο Αίγιο για Φυσικοθεραπεία και πλατεία Αγ. Λαύρας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Γέμισε σαρδέλα το Κατάκολο, σ΄ ένα γλέντι απ’ τα παλιά!