Patra News
Slider Εκκλησία Ελλάδα

Φουλ επίθεση θα παίξουν οι δεσπότες και η Εκκλησία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Λίγο πριν από τις 14.30 τελείωσε η έκτακτη Διαρκής Ιερά Σύνοδος με θέμα τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναμενόταν να ετοιμαστούν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές.

Πλέον αναμένεται το ανακοινωθέν που θα εκδώσει η Ιερά Σύνοδος όπου θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της εκκλησίας για το νομοσχέδιο.

Στην σύσκεψη εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμος συμμετείχαν 76 Μητροπολίτες (και ο Πατρών).

Από την συνεδρίαση απουσίαζαν τέσσερις μητροπολίτες. Πρόκειται για τους Κοζάνης, Μυτιλήνης, Ζακύνθου και Ελευθερουπόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της Συνόδου διατύπωσαν την κάθετη αντίθεσή τους στο σύνολο του πλαισίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια οι 81 ιεράρχες.

Η κεντρική εισήγηση εστιάζεται στο «Όχι σε όλα», «Είμαστε παντελώς αντίθετοι», ενώ τονίζεται πως το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί με επιπλέον ρυθμίσεις να λύσει τα όποια πρόσθετα ζητήματα ανακύπτουν.

Στο τέλος της συνεδρίασης θα εκδοθεί κοινή ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα αποσταλεί στις ενορίες, προκειμένου να αναγνωστεί στους ιερούς ναούς την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, ενώ επίσης μια ακόμα επιστολή με επιστημονική επιχειρηματολογία θα δοθεί στους βουλευτές.

Παρόμοια Άρθρα

Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα και έτοιμοι για… Cyber Monday!

Δημητρίου

Ντούρος και ακμαίος ο θρυλικός Νίκος του ελληνικού κινηματογράφου

Απολλωνάρα ολέ! Επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ

Χρήστος Βεργαναλάκης