Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Φοβερή επίθεση του Λυμπέρη κατά Χριστοδουλόπουλου για τη Γεωπονία Αμαλιάδας

Στον πρώην δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και στον πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, χρεώνει ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης την απώλεια του τμήματος Γεωπονίας στην Αμαλιάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, άστραψε και βρόντηξε κατά των δύο, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις για το θέμα.

“Παρακολουθώ τον τελευταίο καιρό δηλώσεις ανθρώπων οι οποίοι δεν κοκκινίζουν. Ανερυθρίαστοι. Κάνουν δηλώσεις και μιλούν για πανεπιστημιακές σχολές. Ο ένας άνθρωπος, που είναι ο προηγούμενος δήμαρχος, όταν του λέγαμε πριν τις εκλογές του 2019 ότι πούλησε την Γεωπονία της Αμαλιάδας και ότι αν το κατάλαβε αυτό λέγεται προδοσία, αν δεν το κατάλαβε λέγεται βλακεία, θυμάστε τότε που μας κατηγορούσαν και μας έλεγαν ότι τους λέω προδότες, εγώ ξεχώρισα τις θέσεις μου σε κάποιους ανθρώπους που δεν είχαν καταλάβει, που τους ξεγέλασε.

Σήμερα τολμάει και μιλάει; Ότι άφησε πανεπιστήμιο και εμείς φτιάχνουμε ΙΕΚ; Τι άφησε; Χάντρες και καθρεφτάκια άφησε…” είπε ξεκινώντας τη συνέντευξη.

Ο κ. Λυμπέρης εξήγησε πως Γαβρόγλου και Βαρεμένος πήραν τη σχολή και ανέφερε τι διεμήφθη σε τηλεδιάσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο ίδιος και ο πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

”Όταν του είπα κύριε υπουργέ τι μας λέτε; Αφού ουσιαστικά εσείς καταργήσετε την δική μας σχολή και δεν πήγατε στο Μεσολόγγι, μπορούσε να σταθεί ένα τμήμα φυτικής παραγωγής όταν φτιάχνεται το ίδιο στο Μεσολόγγι με έδρα το Μεσολόγγι κι άλλα πέντε τμήματα; Και τι μου είπε ο κύριος Γαβρόγλου αποκαλυπτικά; Ότι δήμαρχε εμείς το βλέπαμε αυτό και το είπαμε αλλά τοπικοί παράγοντες, η τοπική κοινωνία, πως εκφραζόταν η τοπική κοινωνία;

Από τον κ. Χριστοδουλόπουλο και από τον κ. Μπαλαούρα. Μας είπε, όχι να το κρατήσουμε. Να το κρατήσουν δηλαδή θνησιγενές για να καταργηθεί την επόμενη χρονιά. Η κα Κεραμέως από την άλλη την οποία βρήκα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, μου είπε ότι θα καταργήσουμε το νόμο Γαβρόγλου. Και η κα Κεραμέως πράγματι κατήργησε το νόμο Γαβρόγλου σε ό,τι αφορούσε την Μουσειολογία στον Πύργο, σε ό,τι αφορούσε το ΤΕΦΑΑ που υποτίθεται έλεγε ο νόμος Γαβρόγλου να ιδρυθεί στον Πύργο, σε ό,τι αφορούσε τη Νομική στην Πάτρα.

Δεν ακύρωσε όμως την απόφαση Γαβρόγλου – Βαρεμένου για έδρα Γεωπονίας στο Μεσολόγγι. Την άφησε… Εγώ σιώπησα; Έκανα δηλώσεις… Και δεν το καυτηρίασα απλώς, είπα ότι τότε φτιάχτηκε η μεταρρύθμιση Βαρεμένου και τώρα συνεχίζεται σαν μεταρρύθμιση Λιβανού.

Μάσησα τα λόγια μου εγώ κ. Χριστοδουλόπουλε και κ. Μπαλαούρα σε οποιαδήποτε φάση; Μίλησα ευθαρσώς στην κοινωνία, γιατί ευθαρσώς δεν θέλω να την βάζει να χορεύει το χορό της κοιλιάς λέγοντας βλακείες και ψέματα. Αυτό έκανα λοιπόν εγώ και τότε και αργότερα όταν βγήκε η Νέα Δημοκρατία με την κα Κεραμέως και συνεχίζω και σήμερα” είπε σε ξέσπασμά του ο δήμαρχος Ήλιδας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη εκδήλωση για τη δημιουργία μεταλυκειακής σχολής σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τόνισε πως δεν υπήρξαν θριαμβολογίες από την πλευρά του.

“Λέω στους δημότες της Αμαλιάδας και της Ηλείας ευθαρσώς ότι ο κ. Χριστοδουλόπουλος τα ήξερε αυτά τότε. Και βρήκα γράμματα του προς το ΤΕΙ Πάτρας και το πανεπιστήμιο, και θα τα δώσω στην δημοσιότητα αν με προκαλέσει, που τους έλεγε, ότι εδώ η αντιπολίτευση λέει – είχα βγει πια εγώ δήμαρχος τον Μάιο – ότι έχει σβηστεί το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων και ότι δεν υπάρχει. Είναι αλήθεια αυτό; Απαντήστε μου. Το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων λοιπόν που εγώ είχα γράψει το 13 για να γίνουν οι εστίες και τα υπόλοιπα, το διέγραψε ο κ. Βαρεμένος με τον κ. Γαβρόγλου, αμέσως μόλις πήγαν την Γεωπονία στο Μεσολόγγι.

Τον Μάιο έγιναν οι δημοτικές εκλογές, τον Ιούνιο πήγα στην Πάτρα στο πανεπιστήμιο και μου είπαν κύριε δήμαρχε δεν υπάρχει, έχει διαγραφεί αυτό. Αυτά είναι οι χάντρες και τα καθρεφτάκια και η κοροϊδία του λαού. Όχι αυτά τα οποία κάνει ο Λυμπέρης τώρα!” είπε ο δήμαρχος Ήλιδας.

Ο κ. Λυμπέρης τόνισε ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πλέον κάθε ευκαιρία που δίδεται είτε με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με όποια εμπλοκή στην περιοχή.

Συνέχισε βάλλοντας κατά του κ. Μπαλαούρα λέγοντας πως “ έλεγε ο κ. Μπαλαούρας ότι θα δώσουμε τα δημόσια ιδρύματα σε ιδιώτες; Μα είναι μη κερδοσκοπικοί και δεν είναι ιδιωτικοί. Και θέλετε να του απαντήσω του κ. Μπαλαούρα; Εγώ σήμερα είμαι υπέρ και των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των κολεγίων. Είμαι υπέρ της κατάργησης του άρθρου 16 που έλεγε ο Γιώργος ο Παπανδρέου τότε. Δεν μπορεί όλη Ευρώπη να έχει ιδιωτικά και κολέγια κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να μην έχουμε, λες και είμαστε το παλαιό σοβιετικό καθεστώς. Είμαι αντίθετος σε αυτά.

Προφανώς δημόσια παιδεία, προφανώς δημόσια υγεία αλλά και τα ιδιωτικά ιδρύματα από δίπλα, είναι εκείνα που δημιουργούν τον συναγωνισμό και τον ανταγωνισμό αν θέλετε. Όχι χάρισμα της δημόσιας παιδείας στην ιδιωτική. Ας υπάρχει όμως και ιδιωτική παράλληλα. Η οποία όμως άμα έχει ενός υψηλού επιπέδου δημόσια, θα αναπτύξει υψηλού επιπέδου και αυτή.

Είμαι αντίθετος εγώ σε ξενόγλωσσα, αν μου έλεγαν αύριο ότι έρχεται ένα ξενόγλωσσο αμερικανικό; Γιατί να είμαι αντίθετος; Εδώ στην αρχαία Ήλιδα, στην αρχαία Ολυμπία οπουδήποτε. Άρα λοιπόν κύριοι, φύλαρχοι υπήρξαν αυτοί οι οποίοι κορόιδεψαν τους Ινδιάνους όπως νόμιζαν υπηκόους τους πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες και λέγοντας τους φούμαρα, ότι κάναμε το ΤΕΙ πανεπιστήμιο το οποίο βέβαια πανεπιστήμιο είχε πετάξει σαν σχολή και είχε πάει στο Μεσολόγγι.

Έμεινε το ορφανό εδώ για να το στείλουμε στο ορφανοτροφείο, όπως και το στείλανε εκείνοι μετά που ήθελαν να κυβερνήσουν και λένε τέρμα από το μηχανογραφικό, μένει στο Μεσολόγγι, μόνο το φυτικής παραγωγής. Σβήσανε το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων, αλλά δεν υπήρχε καμία δυνατότητα πια να προχωρήσουμε, με την πρόφαση ότι δεν υπήρχε μελέτη, την μελέτη όμως την έχω εγώ εδώ, την έφερα βαλίτσα την άλλη μέρα αλλά δυστυχώς είχε πετάξει το κονδύλι.

Και έρχονται τώρα να πουν ότι εμείς κοροϊδεύουμε τον κόσμο, για να μοιράσουμε χάντρες και καθρεφτάκια. Δεν είναι έτσι!” είπε ο κ. Λυμπέρης σε μια δεύτερη έκρηξή του.

Ο δήμαρχος Ήλιδας έκλεισε λέγοντας: Όποιος τολμήσει και απαντήσει, θα επανέλθω με γράμματα, με στοιχεία και ας μην πω την κουβέντα αυτή που κατεβάζουν παντελόνια που λέει ο λαός…”.

Παρόμοια Άρθρα

«Στο πόδι» η Χαλανδρίτσα για τη 19η Αγροτική Έκθεση ΑgreXa 2022

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αμαλιάδα: Χτύπησε με ποδήλατο 10χρονο παιδί και το εγκατέλειψε…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ζαρουχλέικα: μεθυσμένος έβγαλε όπλο και απειλούσε το πλήρωμα ασθενοφόρου!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης