Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Στο φουλ η αεροπυρόσβεση στην Ηλεία με Air Tractor στην Ανδραβίδα

Θωρακισμένη η Ηλεία και η Δυτ. Ελλάδα στον τομέα της αεροπυρόσβεσης. Ήδη από πέρυσι επέστρεψαν τα PZL, δίπλα στα δύο Canadair και το ελικόπτερο Erickson. Το φετινό καλοκαίρι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και με δύο ακόμα αεροσκάφη σημαντικών δυνατοτήτων. Πρόκειται για τα αμερικάνικα Air Traktor που συνολικά η Ελλάδα θα νοικιάσει έξι, ενώ υπάρχει η προοπτική αγοράς 30 τέτοιων αεροσκαφών στο μέλλον.
Τα Canadair και το Erickson σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και τις επόμενες ημέρες θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα. Θέμα ημερών είναι και η άφιξη των Air Tractor.
Τα Air Tractor που θυμίζουν μεγαλύτερα PZL επί της ουσίας είναι “αγροτικά” ψεκαστικά αεροσκάφη που στην πυροσβεστική τους έκδοση έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες από τα PZL.
Τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά είναι η αυτονομία πτήσης και η χωρητικότητα νερού. Μπορούν να βρίσκονται είτε για επιτήρηση είτε για επιχειρήσεις πέντε ώρες στον αέρα, ενώ έχουν δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού. Επίσης μπορούν να ανεφοδιαστούν και σε θάλασσα ή λίμνη αφού διαθέτουν πλωτήρες. Έτσι μπορούν να αποδειχθούν το ίδιο αποτελεσματικά με τα Canadair, αφού θα μπορούν να είναι συνέχεια στον αέρα και να επιχειρήσουν πολύ πιο άμεσα όταν εντοπίσουν ή τους δοθεί σήμα για πυρκαγιά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλίου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ενισχύει πολύ την αεροπυρόσβεση του Νομού ειδικά στην άμεση πρώτη προσβολή που είναι κομβικής σημασίας ,αλλά και με δυνατότητα αξιοποίησης των ελαφρών αεροσκαφών σε επιτήρηση – πρόληψη».

Παρόμοια Άρθρα

Το μυστηριώδες δάσος στην Ελλάδα με τα δέντρα που…χορεύουν

Nikoleta

Την Παρασκευή στα Καλάβρυτα Φαραντούρη και Μητσιάς

Χρήστος Βεργαναλάκης

Τουρισμός για όλους: Δείτε αν είστε δικαιούχοι για φτηνές διακοπές

Δημητρίου