Patra News
Slider Ελλάδα

Πότε μπαίνει τέλος στις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει ξανά αύριο, Τετάρτη 2 Μαρτίου, και αναμένεται να ανακοινώσει το τέλος στις μάσκες, τουλάχιστον για τους εξωτερικούς χώρους. Η άρση του συγκεκριμένου μέτρου θα ισχύσει μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ωστόσο, άτυπα η μάσκα έχει ήδη καταργηθεί. Το ζήτημα που ακολουθεί τώρα είναι η κατάργηση στους κλειστούς χώρους.

 

Για τους εξωτερικούς χώρους αναμένεται η άρση να ισχύσει από την Τρίτη 8 Μαρτίου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μίλησε πριν μερικές μέρες για τις εξελίξεις με την πανδημία στην Ελλάδα. Όπως δήλωσε συγκεκριμένα για τη μάσκα:

«Φέτος το καλοκαίρι, με την Όμικρον και με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε μια κανονικότητα. Οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους θα είναι από τα τελευταία πράγματα που θα φύγει. Η Όμικρον έχει αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο».

Την ίδια στιγμή οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, oι νέες συστάσεις υποδεικνύουν ότι 70% των Αμερικανών μπορούν πλέον να διακόψουν τη χρήση μάσκας, ενώ δεν χρειάζεται να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις ή να αποφεύγουν τους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους.

Οι νέες οδηγίες δεν βασίζονται πλέον μόνο στον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων σε μια κοινότητα.

Παρόμοια Άρθρα

Δωρεάν έλεγχος και μαστογραφίες στην Πλαζ το σαββατοκύριακο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βρέθηκε νεκρός από ψαρά ο Τάσος στο Μενίδι Αμφιλοχίας…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ιόνια οδός: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη και αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος