Patra News
Slider Ελλάδα

Πνίγονται χωριά στην Καρδίτσα. Επεμβαίνουν οι ένοπλες δυνάμεις να σώσουν τον κόσμο!

Για ολική καταστροφή κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Καρδίτσας καθώς τα χωριά Παλαμάς, Βλοχός, Κουτσόχερο και Ριζοβούνι είναι μεταξύ αυτών που έχουν πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel που «σφυροκοπά» τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Οι κάτοικοι έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους, αφού ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, λόγω του τεράστιου όγκου νερού που έχει πέσει από τις νεροποντές που «έφερε» η κακοκαιρία Daniel στην Καρδίτσα, το Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία.

Οι εγκλωβισμένοι ζητούν ελικόπτερα, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και κάθε δυνατό μέσο για να καταφέρουν να φύγουν από τις περιοχές που βρίσκονται έως ότου κοπάσει η κακοκαιρία και φύγουν τα νερά από τους δρόμους και τα σπίτια, τα οποία έχουν ανέβει και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει το 1 μέτρο!

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αγνοούμενους και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να πηγαίνουν σε όσο πιο ψηλά σημεία μπορούν και όπως είπε «ήδη η πυροσβεστική και άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν με σωσίβιες λέμβους».

Στον Παλαμά μεταβαίνουν και 5 λέμβοι του στρατού ξηράς με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό για τον απεγκλωβισμό των κατοίκων.

Η επιχείρηση διάσωσης γίνεται με αυτά τα μέσα, καθώς ο κ. Αρτοποιός εξήγησε στην ΕΡΤ πως «δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε με ελικόπτερα λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών».

Ήδη, στο κτίριο της κοινότητας Μεταμόρφωσης είναι δεκάδες κάτοικοι συγκεντρωμένοι όπως και στο κτίριο της κοινότητας του Παλαμά.

Παρόμοια Άρθρα

Τα εφημερεύοντα φαρμακεία της Πάτρας

Δημητρίου

Η ΕΕ αγοράζει ακόμα 150 εκατ. εμβόλια της Moderna

Δημητρίου

Θεοφάνια με τον Επίσκοπο Κερνίτσης

Δημητρίου