Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο Φιλ. Λιάκος ενημέρωσε για τη σύσκεψη αγροτών στο Ρουπάκι Πηνειού

O δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαϊας και υποψήφιος για νέος αρχηγός της παράταξης του Χρ. Νικολάου που αποχωρεί, Φίλιππος Λιάκος ενημέρωσε τους αγρότες για τη συνάντηση που έγινε Παρασκευή βράδυ.

«Το βράδυ της Παρασκευής είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε σύσκεψη αγροτών που έγινε στο Ρουπάκι Πηνειού κατόπιν πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου και του αντιδημάρχου Πηνειού, Γιώργου Γεωργιόπουλου τους οποίους και ευχαριστώ.

Στη σύσκεψη στην οποία εκτός των άλλων ήταν παρόντες και ο πρόεδρος του Πανηλειακού Αγροτικού Συλλόγου, Βασίλειος Σμέρος και από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας ο γεωπόνος και προϊστάμενος της τοπικής διεύθυνσης Γεωργίας, Διονύσιος Γκοτσόπουλος συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της στρεμματικής αποζημίωσης των αμπελιών, το οποίο διαιωνίζεται χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα παρά τις επίμονες ενέργειες των αμπελουργών και της αυτοδιοίκησης, καθώς και στην καθυστέρηση καταβολής της στρεμματικής ενίσχυσης του καρπουζιού, της πατάτας και των οπωροκηπευτικών.

Επίσης, θέσαμε την επιτακτική ανάγκη επίσπευσης της εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειές μας από τις πρόσφατες πλημμύρες. Κοινή διαπίστωση ήταν πως τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Αχαΐας και της Ηλείας είναι κοινά, γι’ αυτό και αποφασίστηκε να αναληφθούν πρωτοβουλίες άμεσα για την διεκδίκηση λύσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλόπουλο για τους κοινούς μας αγώνες, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων του τόπου μας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες ανάδειξης των αγροτικών μας προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τους συναδέλφους αγρότες της Ηλείας είναι δεδομένη και αναγκαία. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.
Με εκτίμηση
Φίλιππος Λιάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας

Παρόμοια Άρθρα

Το στοιχείο που απέκρυψε η Ρούλα Πισπιρίγκου από τις αρχές – Πώς την ανακάλυψαν

Nikoleta

ΝΕΚΡΟΣ 14ΧΡΟΝΟΣ: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα για νεαρό ποδηλάτη

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Τα ράφια στα φαρμακεία της Πάτρας παραμένουν άδεια

Δημητρίου