Patra News
Slider Ελλάδα Πολιτική

Ο Μαρινάκης πάει να καλύψει το θέμα με το νεφρολογικό κέντρο της οικογένειας Λιβανού!

Το Μαξίμου και το υπουργείο υγείας τήρησαν άκρα του τάφου σιωπή για την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» σχετικά με νεφρολογικό κέντρο που ανήκει στον πατέρα και στον αδελφό του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Λιβανού, και λειτουργούσε από το 2021 χωρίς έγκριση από το υπουργείο Υγείας και χωρίς να είναι διασυνδεμένο με νοσοκομείο του ΕΣΥ, όπως απαιτεί ο νόμος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, o αχαιός Παύλος Μαρινάκης, κλήθηκε να σχολιάσει νέο, χθεσινό, δημοσίευμα της εφημερίδας για την παρουσία του νυν υφυπουργού Υγείας και πρώην γενικού γραμματέα, Μάριου Θεμιστοκλέους, που μαζί με «γαλάζια» στελέχη παρέστη στα εγκαίνια του νεφρολογικού κέντρου τον περασμένο Ιανουάριο στον Πειραιά.

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για απαράδεκτο συμβάν αλλά υποστήριξε πως δεν γίνεται να κατηγορούνται «διάφοροι διάφοροι επειδή πήγαν στα εγκαίνια» κι ότι αν το ήξεραν, δεν θα πήγαιναν, κρίνοντας ότι δεν προκύπτει αρμοδιότητα του κ. Θεμιστοκλέους.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα που ξεπερνά τα όρια της οργής, όταν ειδικά απευθύνεται σε ασθενείς, και τα όρια της επικινδυνότητας» είπε ο κ. Μαρινάκης παρόλο που ακριβώς το γεγονός ότι το κέντρο απευθυνόταν σε ευάλωτη ομάδα είναι ιδιαίτερα προβληματικό.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ισχυρίστηκε πως γίνονται «οι προληπτικοί έλεγχοι» ενώ την ίδια ώρα παραδέχτηκε πως η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία, που οδήγησε στον έλεγχο πριν μία εβδομάδα και ως εκ τούτου στην διαπίστωση της παράβασης.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να κλείσει το κέντρο, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες.

Παρόμοια Άρθρα

Πώς η Περιφέρεια αλλάζει την εικόνα της Αχαϊας!

Εφυγε από τη ζωή η Νατάσσας Μητροπούλου, έμπορος στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Συνελήφθησαν τρία άτομα για ληστεία σε βάρος διανομέα γευμάτων