Patra News
Ελλάδα

«Μπλε διάδρομος»: O νέος οδικός άξονας που θα ενώσει την Ελλάδα με άλλες οχτώ χώρες

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει ο σχετικός διαγωνισμός για την κατασκευή του ιδιαίτερα σημαντικού για την περιοχή οδικού άξονα Ιωαννίνων-Κακαβιάς, ως μέρος του «Μπλε Διαδρόμου» των Δυτικών Βαλκανίων.

Η έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Αδριατικής-Ιονίου, γνωστού και ως «Μπλε Διαδρόμου», αλλά και το μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Pogradec-Ιεροπηγής ήταν δύο από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση της υπουργού Ενέργειας και Υποδομών της Αλβανίας Belinda Balluku με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή στις 12 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν ο διαγωνισμός για τον άξονα Ιωάννινα-Καλπάκι-Κακαβιά, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τα Δυτικά Βαλκάνια γενικότερα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στη χρονιά, με το 2023 να είναι καλώς εχόντων των πραγμάτων και το έτος έναρξης κατασκευής του έργου.

Αναφορικά με το οδικό άξονα που αποτελεί μέρος του διευρωπαϊκού έργου «Blue Corridor», σε δηλώσεις της η Balluku ανέφερε ότι η Αλβανία είχε ξεκινήσει τις εργασίες για το κομμάτι των άνω των άνω των 300 χιλιομέτρων που βρίσκεται στη δική της πλευρά τον Μάρτιο του 2020. Αυτές οι εργασίες ωστόσο μπήκαν στον πάγο ελέω της πανδημίας.

Παρόμοια Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης κακοποίησε σκύλο

Νάγια Κωνσταντοπούλου

Ποια εταιρεία δίνει 500 ευρώ σε κάθε εργαζόμενό της αν κάνει το εμβόλιο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Λέων για Πάτρα: Οι ιατροδικαστές που δεν συμμετέχουμε στην υπόθεση συμφωνούμε ότι η κεταμίνη ήταν θανατηφόρα

Nikoleta