Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Καταστηματάρχες εστίασης Ηλιδας: Μας βάζουν ταφόπλακα τα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά

Σφύζει από πίκρα και αγανάκτηση η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης Ήλιδας μετά τα νέα μέτρα που επιβάλουν άτυπο λοκ ντάουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία από την Πέμπτη κιόλας, από αύριο δηλαδή.

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την εστίαση, και σας πληροφορούμε ότι είμαστε πάρα πολλοί, περιμέναμε εναγωνίως τις φετινές γιορτές για να κάνουμε μια προσπάθεια να ορθοποδήσουμε μετά την τελευταία καταστροφική διετία και παράλληλα παρακολουθούσαμε την πορεία της πανδημίας ευελπιστώντας για το καλύτερο όλων.

Στα μέσα των εορτών λάβαμε τις διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους ότι θα είχαμε ακόμα στην διάθεση μας ελάχιστες μέρες και σίγουρα έως το τέλος της εορταστικής περιόδου, προκειμένου να δουλέψουμε όπως διαχρονικά ξέρουμε.
Τις τελευταίες οικονομίες μας τις εξαργυρώσαμε σε προμήθειες ώστε να είμαστε έτοιμοι για να λειτουργήσουμε τις καλύτερες εισπρακτικά μέρες του χρόνου.

Πλην όμως, από αύριο τα ξημερώματα επί της ουσίας ”βάζουμε ταφόπλακα” στην εστίαση, καθώς στη σημερινή ανακοίνωση περί επίσπευσης και αυστηροποίησης των μέτρων, δεν γίνεται καμία αναφορά για αντισταθμιστικά μέτρα στήριξης των καταστημάτων και των εργαζομένων μας.

Με λίγα λόγια “καταφέραμε” αυτές τις γιορτές, που η κυβέρνηση μας έλεγε κατηγορηματικά ότι δεν κλείνει η εστίαση, όχι μόνο να μην εξοικονομήσουμε χρήματα για τους δύσκολους καιρούς που έπονται, αλλά να χρεωθούμε μεγάλα, δυσβάσταχτα πλέον ποσά στους προμηθευτές μας.

Κι εδώ θέλουμε να τονίσουμε ακόμα μια φορά ότι δεν εναντιωνόμαστε στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά στην απουσία κινήσεων από την πλευρά της κυβέρνησης για την προστασία του κλάδου μας και την εξασφάλιση της επιβίωσης μας.
Η μουσική θα κλείσει λοιπόν από αύριο τα ξημερώματα για όλους, αλλά για κάποιους «δεν θα δυναμώσει ξανά» και το κρίμα κύριοι θα είναι στον λαιμό σας».

Παρόμοια Άρθρα

Μονιμοποιήθηκαν 26 εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιδας με παρέμβαση Λυμπέρη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει για 3η μέρα την προσφορά βοήθειας στους ευάλωτους συμπολίτες μας

news

Ξεκινάει το Ράλι Ιονίου – Πολλά τα οφέλη για την περιοχή μας

Δημητρίου