Patra News
Slider Ελλάδα

Ανατριχιαστική «εξομολόγηση» καρδιολόγου του Νοσοκομείου Καλαμάτας: Οι μετανάστες μου έλεγαν πως υπήρχαν και αρκετά παιδιά στο πλοίο

Σε νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Καλαμάτα από χτες. Οι δεκάδες σοροί των ανθρώπων που έχουν περισυλλέξει τα συνεργεία διάσωσης από τον τόπο του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου μεταφέρονται από το πρωί στο λιμάνι της πόλης με προορισμό της ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Η μεταφορά γίνεται με το πλωτό πλοίο του Λιμενικού από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Εκεί γίνεται η διαδικασία λήψης δείγματος DNA για να γίνει ταυτοποίηση με τους διασωθέντες προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχουν συγγενείς μεταξύ τους.

Τουλάχιστον 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο του αλιευτικού, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί μετανάστες ενώ έχουν διασωθεί πάνω από 100 άτομα, όλοι όμως άντρες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στο αλιευτικό επέβαιναν από 500 έως 700 άτομα χωρίς σωσίβιο ενώ αναφορές κάνουν λόγο και για παρουσία παιδιών στο αλιευτικό πλοίο.

Ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, που έζησε από την αρχή την τραγωδία μίλησε με τους διασωθέντες του ναυαγίου.

«Μου είπαν ότι επέβαιναν 750 άτομα» είπε στο OPEN. Ο γιατρός μάλιστα έδωσε και το κινητό του για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς τους. «Το πρώτο πράγμα που ήθελαν ήταν να μιλήσουν με τους οικείους τους. Ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή όπως καταλαβαίνετε».

Τόνισε πως κάποιοι του αποκάλυψαν ότι υπήρχαν παιδιά στα αμπάρια. «Κάποιοι είπαν για 100, άλλοι για 20, άλλοι για 30. Προφανώς, δεν είχαν καμιά εικόνα τι γινόταν στα αμπάρια».

Την ίδια ώρα ο γιατρός ανέφερε ότι δέχεται όλο το βράδυ κλήσεις και φωτογραφίες από άγνωστους αριθμούς από ανθρώπους που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους.

«Υπήρχε καταιγισμός τηλεφωνημάτων και φωτογραφιών που μου έστελναν συγγενείς των αγνοουμένων με την ελπίδα μήπως γνωρίζω αν ζουν. Έμαθα ότι πολλοί ήταν από το ίδιο χωριό. Αυτό που μου έλεγαν στα μηνύματα είναι αν έχω δει αυτά τα παιδιά».

Ερωτώμενος ο κ. Μάκαρης για την υγεία των μεταναστών που νοσηλεύονται είπε: «Είχαν τις παθολογικές καταστάσεις που έχουν άνθρωποι που ζουν αυτές τις συνθήκες: δηλαδή αφυδάτωση, καταπόνηση, εξάντληση. Κάποιοι άλλοι είχαν πνευμονία εξ εισροφήσεως και κάποιοι άλλοι ραβδιολυση. Αναμενόμενα προβλήματα, ήπια αλλά εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

Παρόμοια Άρθρα

Κολωνός: Άνδρας έψαχνε εκτελεστή στο Facebook για συμβόλαιο θανάτου της γυναίκας του – Θα έδινε 40.000 ευρώ αμοιβή

Nikoleta

Αλέξανδρος Λάμπη: Αναζητούνται απαντήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο του 21χρονου ποδοσφαιριστή

Nikoleta

Ερχονται προσλήψεις προσωπικού στα ΚΕΠ και στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης