Patra News
Slider Ελλάδα

Αμεσα αναδασωτέες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν

Δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τα έκτακτα μέτρα, μεταξύ άλλων, για την προστασία και την γρήγορη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα στο διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με το 2ο άρθρο της ΠΝΠ, κηρύσσονται υποχρεωτικά αναδασωτέα τα δημόσια ή ιδιωτικά δάση που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, ενώ η προθεσμία για την κήρυξη έκτασης ως αναδασωτέας συντέμνεται στις 30 ημέρες, με την πρόβλεψη υπό προϋποθέσεις, της παράτασης για επιπλέον 30 ημέρες.

Ακόμα, με βάση την ΠΝΠ, αλλάζει «ο χάρτης» των δασικών υπηρεσιών, οι οποίες εφεξής υπάγονται και οργανώνονται κάθετα υπό το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για την ακρίβεια, «οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της Χώρας μεταφέρονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, προσωπικού, οργανικών θέσεων και υλικοτεχνικής υποδομής, και λειτουργούν εφεξής ως περιφερειακές υπηρεσίες αυτού» ενώ με επιμέρους διατάξεις ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, τον εξοπλισμό και άλλα διοικητικά μέτρα. Επίσης, η ΠΝΠ προωθεί με σχετικές διατάξεις την επίσπευση των ειδικών δασοτεχνικών έργων και συγκεκριμένα, ρυθμίζει την διαδικασία και τους χρόνους θεώρησης και έγκρισης των σχετικών μελετών. Ακόμα, με το 5ο άρθρο της ΠΝΠ, απλοποιείται η διαδικασία έγκρισης απόληψης των καμένων δένδρων, εντός ιδιωτικών εκτάσεων εκτός σχεδίου από τους ιδιοκτήτες τους.

Παρόμοια Άρθρα

Δήμαρχος Αργοστολίου: Πώς έχασε τη ζωή του ο 17χρονος, 500 μέτρα από το σχολείο

Νάγια Κωνσταντοπούλου

COSTA NAVARINO: 10 ΧΡΟΝΙΑ GREEK MARITIME GOLF EVENT (video)

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ: ΣΤΟ 42% ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ 2025!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος