Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός Χωρίς κατηγορία

ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: 60.000 ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Πάτρας.
Στην κορυφή της πομπής ήταν τα μέλη της Δημοτικής Μουσικής παίζοντας αποκριάτικους σκοπούς και οι μαζορέτες από τη σχολή χορού «Keep Dancing» της Μίνας Παναγιωτοπούλου με τη φρεσκάδα τους μάς έδωσαν την πρώτη γεύση για να ακολουθήσουν ο Προπομπός, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος («Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης»), το άρμα της Βασίλισσας με την Γεωργία Σακκά και η ακολουθία τους (Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο»).
Η συνέχεια συναρπαστική σε ένα ατέλειωτο πάρτι με τον χορό και την καρναβαλική έμπνευση των πληρωμάτων να κτυπάνε κόκκινο. Οι αναρίθμητοι καρναβαλιστές με χειμαρρώδη ορμή έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους μιας ξεσηκωτικής μουσικής.
Στο τέλος τα άρματα με τους σοκολατορίχτες έθεσαν το αθάνατο έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση στους θεατές.
Με την ολοκλήρωση της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού, στις 9 το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.
Η Τελετή Λήξης, θα κορυφωθεί με την καύση του Καρναβάλου, πλήθος πυροτεχνημάτων, συναυλία των Heaven on Mars και dj set από τους δημοφιλείς djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Παρόμοια Άρθρα

Το πάλεψε η Μαριώτα Αγγελοπούλου στο Προολυμπιακό τουρνουά

Δημητρίου

Φωτογραφίες από την πίτα του “Φίλερη”

Δημητρίου

Tι λέει ο Πηλαδάκης στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους στο Καζίνο Ρίου

Χρήστος Βεργαναλάκης